News

Komentari 34

Tragedija u Srbiji: Preminula je trudnica, imala je koronavirus

Tragedija u Srbiji: Preminula je trudnica, imala je koronavirus

U bolnicu u Požarevcu 32-godišnjakinja došla je u petak navečer u teškom općem stanju. Imala je bolove u donjem dijelu trbuha, leđima, jak kašalj i bol u grudima

Trudnica I. M. (32) iz Kostolca, pozitivna na koronavirus, preminula je u petak navečer u Općoj bolnici u Požarevcu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako navode iz bolnice, primljena je u petak u 19:10 sati, u veoma teškom općem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem dijelu trbuha, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

Bila je majka petero djece, a sad aje bila u četvrtom mjesecu trudnoće.

- Već na prijemu je bila u polusvjesnom stanju, s nemjerljivo niskim tlakom i životno ugrožena. Po hitnom postupku pregledali su je ginekolog, kardiolog, radiolog i kirurg - navode iz OB Požarevac.

Poslije ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, hitno je operirana, a tada je ustanovljeno i unutarnje krvarenje zbog pucanja čira na želucu.

- Ekipa naših liječnika učinila je sve da joj spasi život, ali je ona nažalost preminula ubrzo nakon operacije, sinoć u 22:35 sati. Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrijednost je iznad 120. Broj eritrocita bio je 30 puta niži od graničnih vrijednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi prije intervencije liječnika - navode iz bolnice.

Odmah na prijemu napravljen je antigenski test koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus.

- Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog covida-19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan s koronavirusom - zaključili su iz OB Požarevac, piše srpski Telegraf.

Najčitaniji članci