Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

'Tražimo hitnu raspravu, Gradu će od Adventa ostati troškovi'

'Ono što sada čitamo u medijima je ustvari beskrupulozno izigravanje svih propisa koje se odnose na tu temu, vidjeli smo da te kućice dodjeljuju 'kraljevi Adventa', a ne Grad', poručio je Kordić

Foto: Borna Filic/PIXSELL
0 komentara

Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a traži da se se na dnevni red predstojeće sjednice Gradske skupštine koja će se održati 9. prosinca po hitnom postupku uvrsti rasprava o adventskim "kućicama".  

GRADONAČELNIKOVIH DVANAEST Milanovo (s)laganje: Svi ljudi iz adventskog biznisa s kućicama

"U skupštinsku proceduru uputili prijedlog zaključka koji bi omogućio Gradskoj skupštini raspravu o nekoliko tema vezanih uz događanja oko Adventa, odnosno dodjele davanja u podzakup kućica koje se koriste prilikom ovih blagdanskih proslava", najavio je na konferenciji za novinare u četvrtak gradski zastupnik GLAS-a Stanko Kordić

POGLEDAJTE VIDEO

"Ono što sada čitamo u medijima je ustvari beskrupulozno izigravanje svih propisa koje se odnose na tu temu, vidjeli smo da nije bilo nikakvog natječaja, vidjeli smo da te lokacije, takozvane kućice dodjeljuju 'kraljevi Adventa', a ne Grad, po astronomskim cijenama bez ikakvih javnih natječaja", rekao je Kordić.

Ustvrdio je kako se "tom konstrukcijom kojom su podijeljene lokacije u gradu ustvari pogoduje vrlo uskom krugu odabranih koji 'pokupe vrhnje profita', a Gradu ostaju troškovi".

AFERA KUĆICE Ponude koje se ne odbijaju: Evo kako deru ugostitelje Adventa

Napomenuo je da se pojavila cifra od oko šest-sedam milijuna kuna koliko će Grad potrošiti samo za rasvjetu, dok je za ukrašavanje plaćeno više do pet-šest milijuna kuna.   

"Svi ti troškovi će ostati Gradu, a praktička sva zarada će ići odabranima", tvrdi Kordić.

Kaže da je njihov Klub u proceduru uputio prijedlog zaključka koji traži hitno izvješće o tome po kojoj se pravnoj proceduri i propisima odradio posao oko Adventa, uključujući datume kad je što provedeno. Također traže financijsko izvješće gdje bi se vidjelo koliki  su bili troškovi Grada i koliko je Grad uprihodovao od ovogodišnjeg Adventa. 

EKSKLUZIVNO: TAJNI UGOVORI Adventski reket: 'Plaćamo im i čaše, mogu nas i kažnjavati...'

"Skupština mora odlučiti hoće li prihvatiti tu hitnu proceduru i mi pozivamo sve kolege da nas podrže u tome", poručio je gradski zastupnik. 

Predsjednica Kluba Anka Mrak-Taritaš je za odluku gradonačelnika Milana Bandića da rasrpavu o GUP-u odgodi za veljaču, rekla kako je očito da su zastupnici HDZ-a poslušali zastupnike oporbe i "stavili malo nogu u vrata". 

"Očito je to i u kontekstu predsjedničkih izbora, 22. je prvi krug, rasprava o GUP-u bi bila otprilike tjedan dana prije toga i svojoj dobroj prijateljici gospođi Kolindi Grabar-Kitarović koja vjerojatno i za Božić peći kolače, nije želio to napraviti", tvrdi Mrak-Taritaš.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message