Obavijesti

News

Komentari 41

'Treba li Žalac otići iz Vlade? To je pitanje za HDZ-ova tijela'

'Treba li Žalac otići iz  Vlade? To je pitanje za HDZ-ova tijela'
1

Na podsjećanje na izjavu Žalac da joj "podmeće netko iz HDZ-a" Medved je poručio da će se o tome razgovarati na stranačkim tijelima, gdje Žalac treba predstaviti svoja saznanja

VIDEO

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ponedjeljak je upitan treba li ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac otići iz Vlade, odgovorio da je to pitanje za HDZ-ova stranačka tijela.

- To je pitanje za stranačka tijela i za odluku koja će se tamo donijeti - izjavio je Medved na pitanje treba li Žalac otići iz Vlade s obzirom da se svakog dana doznaju novi detalji oko Mercedesa i njezine kume Marijane Obradović, koja je izazvala prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju i pobjegla s mjesta nesreće. 

Žalac: Ne strahujem od odluke i ne vidim vlastitu odgovornost
Žalac: Ne strahujem od odluke i ne vidim vlastitu odgovornost

Na opasku da je "takvih Mercedesa sve više", jer će se i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić naći pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, i pitanje kakvu poruku time HDZ šalje građanima, Medved je kazao: "Treba svaki taj predmet posebno proanalizirati i vidjeti ima li tu eventualno kakvih elemenata koji nisu zakoniti. Ali, protivnik sam a priori odmah donošenja presuda bez sagledavanja svih okolnosti vezanih za konkretan predmet".

Na podsjećanje na izjavu Žalac da joj "podmeće netko iz HDZ-a" Medved je poručio da će se o tome razgovarati na stranačkim tijelima, gdje Žalac treba predstaviti svoja saznanja.

Evo kako na pijanoj kumi HDZ spašava svoj ugled (a i Žalac)
Evo kako na pijanoj kumi HDZ spašava svoj ugled (a i Žalac)

Medved, koji je nazočio otvaranju sajamske manifestacije "Domaće je domaće" na Trgu bana Jelačića, također je komentirao to što Ljiljana Zmijanović, koja je imala potporu Ministarstva branitelja, nije prošla na izboru za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

- Ne mogu ulaziti u proces izbora. Gospođa je kao hrvatska braniteljica dobila potporu Ministarstva hrvatskih branitelja u skladu sa Zakonom o hrvatskim braniteljima. Ne znam koji su bili ključni kriteriji i nisam sudjelovao u procesu izbora, tako da to ne mogu komentirati - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca