News

Komentari 0

'Trump griješi u tome da sam mogao poništiti izbore 2020.'

'Trump griješi u tome da sam mogao poništiti izbore 2020.'

Nakon što ga je Joe Biden pobijedio na izborima za američkog predsjednika u studenome 2020., republikanac Trump je u pokušaju da ostane na položaju izvršio pritisak na Pencea

Bivši američki potpredsjednik Mike Pence u petak je u oštroj kritici svojeg bivšeg šefa rekao da je Donald Trump bio u krivu kad je mislio da je u Penceovoj moći promijeniti ishod predsjedničkih izbora 2020. za koje je Trump lažno tvrdio da su ukradeni.

Nakon što ga je Joe Biden pobijedio na izborima za američkog predsjednika u studenome 2020., republikanac Trump je u pokušaju da ostane na položaju izvršio pritisak na Pencea da blokira potvrdu rezultata predsjedničkih izbora u Kongresu dok predsjeda procesom 6. studenoga 2021.

Pence, lojalan Trumpu tijekom četiri godine njegova mandata, odlučio je ne blokirati potvrdu rezultata.

Otada je Trump je često omalovažavao Pencea, a u nedjelju je u najnovijoj izjavi rekao da je bivši potpredsjednik mogao "poništiti" izbore.

"Predsjednik Trump je u krivu", rekao je Pence u govoru The Federalist Society, konzervativnoj pravnoj organizaciji, u Lake Buena Visti na Floridi.

"Nisam imao pravo poništiti izbore", dodao je.

"Izbor predsjednika pripada američkom narodu, i samo američkom narodu. I iskreno, nema neameričkije ideje od pomisli da bi jedna osoba mogla izabrati američkog predsjednika", dodao je Pence.

Njegovi komentari predstavljaju najžešću kritiku Trumpa do sada.

Najčitaniji članci