Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

U Australiji gladne životinje nakon požara hrane iz zraka

Helikopteri su dosada u Australiji raznijeli tisuće kilograma mrkve, slatkog krumpira i druge hrane za životinje kojima su prirodna staništa ugrožena nakon požara koji su nastavili harati državom

Foto: Reuters/PIXSELL
2 komentara

U Novom Južnom Walesu gori preko 140 požara, ali nijedan nije na kritičnoj razini, prenosi HINA. Iako trenutno ne prijeti širenje požara, vatra je opustošila više od pola milijuna hektara zemlje i ugrozila staništa brojnih autohtonih vrsta.

Vlada je stoga poslala helikoptere koji su dosada raznijeli tisuće kilograma mrkve, slatkog krumpira i druge hrane za izgladnjele  klokane valabije kojima su prirodna staništa opustošena, ugrožena ili uništena nakon požara, piše Daily Mail.

Foto: Reuters/PIXSELL

''Operaciju valabi'' kako ju je nazvala australska vlada podržali su i Nacionalni park u Novom Južnom Walesu i Služba za spašavanje divljih životinja kako bi očuvali ovu karakterističnu vrstu klokana.

Fire and Rescue NSW team give water to a koala as they rescue it from fire in Jacky Bulbin Flat STRADALO 500 MILIJUNA ŽIVOTINJA Australija: Masovno bježe od plamena, izumrlo 30% koala

-Valabiji inače lako preživljavaju visoke temperature pa čak i požare, ali sada su jednostavno ostali bez hrane. Prvotna suša im je mnogo naštetila, a sada kada su im staništa opustošena treba im pomoći - rekao je Matt Kean, ministar okolišta Novog Južnog Walesa.

Ministar je nadodao kako će dati sve od sebe da zadrže sve autohtone vrste kojima prijeti umiranje od gladi. 

Foto: Reuters/PIXSELL

Svjetski fond za divlje životinje izvijestio je da je dosada u australskim požarima stradalo više od milijardu životinju.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message