News

Komentari 11

U blizini Vukovara ekshumirani su posmrtni ostaci dvoje ljudi

U blizini Vukovara ekshumirani su posmrtni ostaci dvoje ljudi

Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz Domovinskoga rata te će nakon obrade biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije, kažu iz Ministarstva branitelja

U četvrtak su u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe pronađeni na području Bršadina u blizini Vukovara.

- Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz Domovinskoga rata te će nakon obrade u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije. Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom istraživanja na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata - napisali su u priopćenju iz Ministarstva.

Dodaju i da se ma području Vukovarsko-srijemske županije provode se vrlo opsežna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1832 osobe nestale i smrtno stradale u Domovinskom ratu, od kojih je 518 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Najčitaniji članci