Obavijesti

News

Komentari 2

U Lici još pada snijeg, preko Sv. Roka mogu samo automobili

U Lici još pada snijeg, preko Sv. Roka mogu samo automobili

Zbog snijega promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelovima Zadarske županije

U Lici mjestimice pada snijeg, a zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su dionica A1 Sveti Rok-Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila,

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u Lici mjestimice pada snijeg. Vozače se poziva da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Snježna oluja stvorila probleme u prometu: Na A6 više nesreća, a na A1 izletio BMW s autoceste
Snježna oluja stvorila probleme u prometu: Na A6 više nesreća, a na A1 izletio BMW s autoceste

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelovima Zadarske županije.

Danas započinje druga faza radova na lijevom kolniku u zoni čvora Jakuševec te započinje prilagodba privremene regulacije prometa na način da će sav promet biti preusmjeren na desni kolnik (smjer Lipovac) i to, kao i do sada, po dvije sužene prometne trake za svaki smjer te se očekuju kraći zastoji i kolona vozila.

U prekidu su katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split .

Na graničnim prijalazima Slovenija - Hrvatska čekanja su teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske - Macelj (Gruškovje)  - jedan i pol sat; Bregana (Obrežje) -  jedan i po sat i Lupinjak (Dobovec)  - do 30 minuta.