Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

'U stalnom kontaktu smo sa Slavonijom, i to ne simbolički'

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pleternice predsjednik Vlade Plenković je podsjetio kako je u tome projektu dosad ugovoreno više od 11,5 miljardi kuna od ukupno predviđenih 18,5 milijardi

Krapina: Sjednica Vlade RH održana u Pučkom otvorenom učilištu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
16 komentara

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u Pletrenici na svečanosti u povodu Dana grada kako je ova Vlada u stalnom kontaktu sa Slavonijom i "to ne samo simbolično i formalno nego i kroz realizaciju projekata, među kojima je i projekt "Slavonija, Baranja i Srijem".

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pleternice predsjednik Vlade Plenković je podsjetio kako je u tome projektu dosad ugovoreno više od 11,5 miljardi kuna od ukupno predviđenih 18,5 milijardi.

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH JADRANSKA 'RENESANSA' Butković: Ulažemo čak 100 milijuna eura u izgradnju luka

Premijer je ocijenio kako to znači da Vlada kanalizira sredstva, ne samo u poljoprivredi i ruralnom razvoju, već i u drugim područjima i operativnim programima, značajnima za brži i učinkovitiji razvoj. Istaknuo je da se kao država nalazimo u specifičnom trenutku, "jer nam se nakon sedam godina članstva u EU događa fenomen negativnog prirodnog prirasta, pa se stoga provodi niz mjera s ciljem demografske revitalizacije."

Najavio je kako će se kroz projekt "Slavonija"u idućoj financijskoj perspektivi "EU sredstva još lakše i brže koristiti, te na taj način omogućiti što većem broju mladih ljudi da ostanu u svojim sredinama", a Vlada je spremna pomoći u realizaciji budućih projekata.

Plenković je rekao da mu je drago vidjeti kako Pleternica napreduje.

Zagreb: Redovna sjednica vlade održana u večernjim satima u Banskim dvorima NA SJEDNICI: Vlada odmah izmijenila Uredbu o koeficijentima za nastavnike

- Jedan ste od deset gradova, koji najučinkovitije koristi EU fondove. To pokazuje sposobnost prilagodbe i praćenja trendova, a drago mi je da ste u tome procesu prepoznali partnerstvo s Vladom RH, na područjima, na kojima smo željeli napraviti stvarne i dugoročne iskorake za državu, a najviše za ravnomjerni reigonalni razvoj - poručio je premijer Plenković.

Gradonačelnica Antonija Jozić istaknula je kako je gradski proračun u posljednje dvije godine sa sedam narastao na 25 milijuna kuna, a Pleternica je kao jedinica lokalne samouprave sa samo osam zaposlenih redovito među deset naujspešnijih gradova po povlačenju sredstava iz EU fondova, a dobiva i bezuvjetne nalaze državne revizije.

- Razvijamo viziju grada ugodnog življenja, koji prati suvremene europske trendove. Pleternica je dokaz da se i male sredine mogu razvijati, i uz to sačuvati naš nacionalni identitet. To možemo ostvariti samo u sinergiji s jedinicama lokalne samouprave i Vladom, provedeći politike regionalnog  razvoja i razvoja gospodarstva - rekla je Jozić.

NATO leaders arrive for a reception at Downing Street, in London BIO NA SUMMITU U LONDONU Plenković se slikao kod kraljice pa otišao kod premijera Borisa

Zaslužnim pojedincima i udrugama na svečanoj su sjednici uručena gradska javna priznanja.

Osim premijera Plenkovića na svečanosti su bili i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar državne imovine Mario Banožić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar uprave Ivan Malenica te ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message