News

Komentari 12

U talijanskoj luci pronašli brodski kontejner s tonom kokaina za balkansko tržište

U talijanskoj luci pronašli brodski kontejner s tonom kokaina za balkansko tržište

Ilegalni prijevoz droge, kao što je kokain, najlakše je distribuirati putem kontejnerskog prometa. Vi u većim lukama u Europi imate puno veće zapljene, nije luka Ploče izolirani slučaj - istaknuli su iz policije

U talijanskoj luci Gioia Tauro u regiji Kalabrija na jugu Italije pronađen je brodski kontejner s više od 1,1 tone kokaina. Prema informacijama kokain je namijenjen balkanskom tržištu te se još utvrđuje je li trebao biti iskrcan u Pločama ili albanskom Draču.

Kokain bi svakako trebao ići preko Hrvatske, a istraga će pokazati je li trebao biti iskrcan u Pločama ili je kamionima trebao proći preko našeg teritorija, a biti iskrcan s broda u Draču.

Ovo nije prvi put da kokain ulazi na balkansko tržište u Pločama, pa su tako u luci Ploče u travnju, službenici carine zaplijenili 585 kilograma kokaina vrijednosti oko 500 milijuna kuna.

Također, u ožujku je policija u Pločama zaplijenila kokain u kontejneru s bananama.

- Ilegalni prijevoz droge, kao što je kokain, najlakše je distribuirati putem kontejnerskog prometa. Vi u većim lukama u Europi imate puno veće zapljene, nije luka Ploče izolirani slučaj. Mi smo se u zadnje vrijeme posvetili tome, usmjerili smo se da se ta distribucija droge preko Ploča smanji, ali to se događa u svim teretnim lukama u Europi, pa i u svijetu - istaknuli su iz policije.

Najčitaniji članci