Obavijesti

News

Komentari 2

Usmrtio susjeda, na sudu obrat: 'Da je poslušao liječnicu i otišao na Hitnu možda bi još bio živ...'

Usmrtio susjeda, na sudu obrat: 'Da je poslušao liječnicu i otišao na Hitnu možda bi još bio živ...'

Zvonimira Vlahovića terete da je udarcima u glavu skrivio smrt susjeda Nikole. No, lijek protiv zgrušavanja koji je Nikola uzimao, smatra vještak, i te kako je mogao utjecati na smrtni ishod

VIDEO

Lijek protiv zgrušavanja koji je nakon operacije srca koristio oštećeni ima vrlo ozbiljno moguće neželjeno djelovanje, a to je izazivanje sklonosti pojačanom krvarenju, bilo spontanom, bilo nakon ozljeđivanja. Taj lijek je u bitnome mogao doprinijeti razvoju hematoma kao uzroka smrti, kazao je neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin na suđenju Zvonimiru Vlahoviću. Optužen je za nanošenje teških ozljeda s posljedicom smrti.

Tereti ga se da je 20. srpnja prošle godine oko 8 sati u velikogoričkom Gladovcu Pokupskom susjedu Nikoli Samardžiji nakon svađe oko živice opalio šamar po lijevom uhu, a zatim ga još dva puta udario šakom u lice. Uslijed tih ozljeda, smatra tužiteljstvo, kod Samardžije je došlo do krvarenja mostnih vena u mozgu odnosno akutnog subduralnog hematoma od kojega je preminuo 19 sati kasnije u svom domu.

Novi šokantni detalji ubojstva AEK-ovog navijača: Nož mu je zabijen do kraja, 6 centimetara!
Novi šokantni detalji  ubojstva AEK-ovog navijača: Nož mu je zabijen do kraja, 6 centimetara!

Gjurašin je trebao dati odgovor u kojoj je mjeri na razvoj krvarenja, a potom i smrt mogao utjecati lijek koji je Samardžiji propisan te bi li se smrtni ishod mogao izbjeći da je odmah otišao na hitni objedinjeni bolnički prijem.

- Vrijeme je jako bitan faktor. Ako se pacijent pravodobno javi velika je šansa da ne nastupi smrtni slučaj. Doktorica kojoj se požalio na glavobolju i koja mu je dijagnosticirala rupturu bubnjića dobro ga je uputila. Da se odmah javio u bolnicu bila bi nužna operacija, ali možda bi bio živ. Nažalost, on je zaspao - rekao je dr. Gjurašin.

Pojasnio je da je pokojnik imao dva hematoma, s obje strane mozga lijevo i desno i da za razvoj hematoma nije potreban "super jak" udarac. Nije mogao sa sigurnošću ni potvrditi ni isključiti eventualne naknadne udarce u predjelu glave.

Gdje će Zavadlav provesti idućih 40 godina? Zbog prijetnji ne smije ni u Lepoglavu ni u Split
Gdje će Zavadlav provesti idućih 40 godina? Zbog prijetnji ne smije ni u Lepoglavu ni u Split

Vlahović poriče krivnju za smrt susjeda. U svojoj obrani kazao je da je susjed kobnog jutra kosio njegovu živicu. "Ne buš više nikad moju živicu diral", rekao mu je Vlahović dok je Samardžija u lijevoj ruci držao aku-rezačicu živice, koja nije bila u pogonu.

- Najednom ju je podignuo pa sam imao dojam da će me udariti. Tako da sam ja njega desnom rukom, otvorenim dlanom udario po uhu. Htio sam ga udariti šakom, ali nisam ga želio teže ozlijediti - prenosi Jutarnji Vlahovićevu obranu. Bio je to jak šamar jer je Nikola krenuo unazad, a Vlahović, koji ga je držao za majicu, za njim.

Velika Gorica: Na Županijskom sudu u  nastavljeno je suđenje Zvonimiru Vlahoviću

- Tad je Nikola opet podigao rezačicu kako bi me udario, ali sam se izmaknuo pa sam ga udario šakom u lice ispod lijevoga oka. On je tad počeo dozivati suprugu Dolores. Ja sam ga još jednom ošamario po lijevoj strani lica i potom pustio - ispričao je Vlahović.

Dodao je i kako Samardžija nije pao na tlo niti posrnuo nakon nijednog udarca.

Mrtvog Nikolu u krevetu je pronašla njegova supruga i pozvala policiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina