Obavijesti

News

Komentari 11

Ubojica iz Đakova: 'Blaženka mi je rekla da sam dosadan, ubio sam je nakon kratke svađe'

Ubojica iz Đakova: 'Blaženka mi je rekla da sam dosadan, ubio sam je nakon kratke svađe'
1

Na osječkom sudu Andrija Drežnjak je ispričao da je pištolj i metke kupio na tržnici. Kad je ušao u Centar za socijalnu skrb, pištolj je sakrio u rukav jakne

VIDEO

U nastavku suđenja Andriji Drežnjaku za dvostruko ubojstvo u Centru za socijalnu skrb u Đakovu prošle godine optuženi je iznio svoju obranu.

Vijeće je odbilo prijedlog o svjedočenju psihofarmakologa jer smatraju kako je suvišno s obzirom na već priložene dokaze i stručna svjedočenja sudskih vještaka.

POGLEDAJTE VIDEO Kako je Drežnjak počinio masakr u Đakovu

Pokretanje videa...

Andrija Drežnjak priznao krivnju 01:43

Čitale su se izjave roditelja Ivana Pavića koji nisu htjeli biti na suđenju ubojici njihova sina. 

- Ravnateljica doma mi je rekla kako je moj sin nastradao na poslu. Nisam znala ništa više o tome niti tko je bio odgovoran. Tek kada se moj muž vratio s terena, saznala sam što se točno dogodilo. - ispričala je majka ubijenog Ivana Pavića. 

Ivanov otac je bio izvan Đakova na poslu kada je saznao što se dogodilo. 

Otkriven razlog strašnog zločina u Srbiji: Ljubavnica okončala aferu pa ubio nju i njenog muža
Otkriven razlog strašnog zločina u Srbiji: Ljubavnica okončala aferu pa ubio nju i njenog muža

- Ja sam iz viđenja poznavao Andriju. Želio bi naglasiti kako su braća Drežnjak poznati po tučnjavama koje su pokretali u gradu  - u izjavi je rekao otac Ivana Pavića. 

Za kraj je svoju obranu osobno iznio optuženi Andrija Drežnjak. 

- Pokojna Blaža, laka joj zemlja. Ja kažem gospođi ravnateljici da ne želim da mi bude više skrbnica, da bude gospođa Ljubica - naveo je Andrija kako je htio promjenu skrbnice, a da upravo to postane Ljubica koja je zbog traume oklijevala dolazak na sud.

Ljubica se nalazila svega nekoliko metara od Andrije i Ivana kada ga je on ubio.

- Došao sam biciklom i nije bilo zaštitara. Ušao sam unutra i rekao "Dobar dan". Pitao sam Ivana hoće li mi već jednom dati papire od kuće. Onda sam ga ubio, ranio. Pištoljem. Pištolj i metke sam kupio kod čovjeka na pijaci - ispričao je ravnodušno Andrija. 

Pištolj je Andrija držao skrivenog u rukavu jakne, a torbicu u kojoj je nosio pištolj, ostavio je na stubištu. Prije nego je počeo njegov razgovor s Pavićem, pištolj je već bio spreman. 

Ispričao je kako je nakon ubojstva Ivana otišao u sobu Blaženke. Pozdravio ju je. Rekao je Andrija kako je bio na sudu i kako ga šalju u razne ustanove po papire te da mu je dosta šetanja. Navodi da ga je Blaženka Poplašen često ismijavala i govorila da je dosadan što ga je razbješnjavalo. Nakon kratke prepirke tog kobnog dana, ubio je Blaženku. 

Sve ovo krenulo je od prepirke oko vlasništva kuće Andrijinog oca. Smatrao je kako mu Blaženka i Ivan žele oduzeti nasljedstvo. 

Na leđima tetovirao Arkana, u zatvoru zapalio ćeliju: 'Zašto je Nikola ubio našeg dobrog Ljubu'
Na leđima tetovirao Arkana, u zatvoru zapalio ćeliju: 'Zašto je Nikola ubio našeg dobrog Ljubu'

- Ja sam se interesirao što se na meni vodi. Dogovor s mojim ocem je bio da će mi ostaviti cijelu kuću poslije svoje smrti. Inače sam bio nezadovoljan jer bi me zbog toga iz centra slali na sud ili socijalno. I moj tata se zanimao što je njegovo od imovine, a pokojna Blaža nas je slala na sud gdje joj radi prijateljica. To je bila kuća od više čestica, Ivan je rekao da je jedna čestica njegova - nastavio je Andrija tijek svojih misli koje su ga navele na hladnokrvno ubojstvo Blaženke i Ivana. 

Kada ga je branitelj upitao da kaže razlog zbog kojeg je ubio Blaženku i Ivana, rekao je da ne zna zašto ih je ubio, zbog problema. Kako su mu se misli vrtile u glavi i kako mu je čovjek u snovima dolazio i navodio ga na te postupke.

Osijek: Suđenje Andriji Drežnjaku, za ubojstvo dvoje zaposlenika Centra za socijalnu skrb Đakovo

- Ja sam rekao da se smatram krivim, no to sam mislio samo za neke stvari. Nisam kriv onako kako se teretim - izjavio je. 

Nakon izlaganja optuženog Andrije Drežnjaka, njegov branitelj zahtjevao je još jedno psihijatrijsko vještačenje te naveo kako Andrija očito nije raspravno sposoban jer je iskaz iznosio vrlo konfuzno i nakon više upozorenja. Tuženik pak smatra kako se ne radi o osobi koja je ubrojiva, samo niže intelektualne vrijednosti pa se protivi zahtjevu branitelja. 

Vijeće je prihvatilo zahtjev za ponovno psihološko vještačenje kojim bi se vidjelo je li Andrija raspravno sposoban.

Nastavak suđenja održati će se 24. lipnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a