Obavijesti

News

Komentari 91

Ubojica je nosio rukavice: Svi udarci koji su ubili Jasminu

Ubojica je nosio rukavice: Svi udarci koji su ubili Jasminu
6

Kao uzrok smrti obducentica je navela višestruke prijelome svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Ozljede su nastale udarcima tupo-tvrdim predmetom, i to, najvjerojatnije, dok je žrtva ležala

VIDEO

Tijekom gledanja fotodokumentacije dr. Andrini Kopjar, koja je obavila obdukciju trupla Jasmine Dominić, pozlilo je, zbog čega je rasprava na Županijskom sudu u Varaždinu bila prekinuta.

Dr. Kopjar nije bila u stanju nastaviti odgovarati na pitanja, pa će je ispitati s dr. Josipom Škavićem 27. studenog. Prije kratkog prekida rasprave pročitan je nalaz obducentice koja je zaključila kako se ozljede glave Jasmine Dominić nalaze s lijeve strane.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:16

Riječ je o krvnim podljevima lijeve strane lica, razderotinama glave u području usnoga kuta i čeono, prijelomima nosnih kostiju, lijeve jagodične kosti, lijeve gornje i donje čeljusti, krvnom podljevu mekog oglavka, mnogostrukim prijelomima svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Iznad lijevog oka u predjelu lijeve obrve nalazi se krvni podljev okruglasta oblika.

Kao uzrok smrti navela je višestruke prijelome svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Ozljede su nastale udarcima tupo-tvrdim predmetom, i to, najvjerojatnije, dok je žrtva ležala.

- Ne može se točno razgraničiti koliko je prijeloma. Može se reći da je primila pet ili šest udaraca u glavu. Ispod krvnih podljeva nalaze se prijelomi. Kosti glave višestruko su prelomljene, ne može se točno utvrditi koliko. One su nastale zaživotno, što se može zaključiti iz samih ozljeda i po tome što je u želucu nađena krv, što znači da je bila živa i gutala krv - rekla je dr. Andrina Kopjar odgovarajući na pitanja tužitelja. Dodala je i da je žrtva nakon udaraca bila živa desetak minuta.

Obilno je krvarila

Branitelja Simljane Srnec zanimalo je koliko je krvi žrtva izgubila od udaraca pa do trenutka dok je stavljena u zamrzivač.

- Ne mogu reći točno koliko. Obilno je krvarila u svakom slučaju. Zgrušana krv bila je po glavi, vratu i gornjem dijelu prsišta. Žrtva nije dodirivala ozlijeđena mjesta, zbog čega nije bilo krvi na rukama. Glava, kosa i lice bili su prožeti, a vrat i prsište uprljani krvlju. Teško je reći je li se slijevala, više su bile mrlje krvi - rekla je obducentica.

U nastavku suđenja svjedočile su Smiljanine ujne Nada i Draga Sabol. Prva je svjedočila Nada Sabol (76) iz Palovca. Njezin suprug Franjo brat je Smiljanine majke Katarine Dominić. Rekla je kako godinama nisu razgovarali s članovima obitelji Dominić.

- Majka Katarina je puno puta posuđivala novac od mojeg supruga. Nekih 15-ak godina nismo odlazili kod njih niti smo imali ikakve kontakte - rekla je Nada Sabol, koja je Jasminu zadnji put vidjela 1999. godine.

Smiljanina ujna: 'Nazvala me i rekla da se vide noge u škrinji'
Smiljanina ujna: 'Nazvala me i rekla da se vide noge u škrinji'

'Rekla je da se vide noge u škrinji, suprugu je pozlilo'

- U jednom trenutku je suprug pitao Katarinu što je s Jasminom. Rekla je da je u Francuskoj s dečkom odvjetnikom i da mu je puklo slijepo crijevo te da zbog toga ne može doći. Dalje nismo pitali, meni je, naime, na to pukao film - rekla je svjedokinja. Na dan kad je u škrinji nađeno tijelo nazvala ju je Smiljanina kći Katarina.

- Rekla je da se vide noge u škrinji. Bila je strahovito uznemirena, kao i svi mi. Moj suprug prebolio je srčani udar i morala sam pozvati Hitnu jer mu je jako pozlilo. Rekla sam mu samo da se vide noge, što mi je rekla Katarina. Pitala sam gdje su cure, može li ih dovesti - rekla je svjedokinja dodavši kako nitko nije rekao o kome bi se moglo raditi.

- Svi smo imali neka nagađanja, ali... Ništa nisam mislila, prvo vjeruješ da je možda stvarno otišla. Puno puta smo se znali tješiti da je Jasmina otišla jer joj je sve dozlogrdilo pa je otišla negdje početi novi život, a mislili smo i da joj se nešto strašno dogodilo. Kad nekog nema jako dugo, svašta vam prođe kroz glavu, možete misliti svašta - rekla je svjedokinja, koja je s Katarinom prije toga razgovarala o škrinji.

'Smiljana je latentno agresivna i opsjednuta čistoćom kuće...'
'Smiljana je latentno agresivna i opsjednuta čistoćom kuće...'

'Otac je bio bećar, ali nije bio nasilnik'

- Došla je sa suprugom u radionicu i rekla da imaju velike račune za škrinju i da ne zna zašto. Pričala je da će neki doći iz sela pokupiti škrinju i odnijeti je, da ih je naručila. Pitala sam što imaju u škrinji, rekla je: ‘Voće’. Pitala sam zašto je nisu isključili, bilo mi je to apsurdno, držati škrinju u kojoj ništa ne stoji, a troši struju, a imaš u kuhinji ledenicu. Rekla je da će se to sad riješiti, da će je isključiti - prisjetila se svjedokinja. Optužbu je zanimalo kakav je bio odnos sestara.

- Po pričanju svekrve, znala se našaliti da se posvađaju, potuku. Smiljana je bila više prevrtljiva, a Jasmina je bila više na strani istine i pravde - rekla je njihova ujna. Za njihova oca Martina rekla je da nije bio nasilan.

- Bio je vesel, bećar, znao je popiti, ali ne bih rekla da je bio nasilan. Prema meni nije, bili smo u dobrim odnosima - završila je svjedokinja. Potom je svjedočila Draga Sabol (63).

- Jasmina je bila vrlo dobra osoba. Kad je počela studirati u Zagrebu, došla je doma nakon mjesec dana i tad je došla i k nama. Obećali smo joj davati džeparac i rekli neka nas posjećuje i bude dobar učenik. Zadnji put vidjeli smo je kad smo se kći i ja vozili. Vidjeli smo je kod nadvožnjaka. To je bilo negdje u svibnju, ali ne znam koje godine. Samo smo joj mahnuli - prisjetila se ujna ubijene. O tome gdje je Jasmina znala je pitati njezinu majku Katarinu Dominić.

'Fredi je bio jako dobar čovjek, a Smiljana je bila čudna...'
'Fredi je bio jako dobar čovjek, a Smiljana je bila čudna...'

- Uvijek je bio neki izgovor zbog kojeg nije doma. Da je otišla na brod, da je u Francuskoj, da ima nekog dečka. Nisam je pitala čuje li se s njom. Vjerovala sam joj i nisam, jer je isto dosta lagala - kazala je svjedokinja dodavši kako s Katarinom i ostalim članovima obitelji ne kontaktira otkad je čula da je čekala pet godina da prijavi da joj je kći nestala. Svjedokinja sa Smiljanom Srnec nije razgovarala.

- Nismo komunicirale jer mi nije odgovarala kao osoba, njezino ponašanje - rekla je Draga Sabol. Ni prije Jasminina nestanka obitelji se baš nisu družile jer je Smiljanin i Jasminin otac Martin “pijančevao”.

- Nije bio loš čovjek, ali alkohol je svoje napravil. Po mojem nije bio tak agresivan. Bliži je bio s Jasminom. Nisam s njim kontaktirala otkad je prijavljen nestanak - završila je svjedokinja.

Suđenje se nastavlja u četvrtak, kad bi trebali ispitati svjedoke koje je predložila optužba - Borisa Kocijana, Vladimira Matića, Sonju Šamariju i Ranka Dominića.

Susjedi: Fredi je bio dobričina... Smiljana tvrdi: Bio je nasilnik!
Susjedi: Fredi je bio dobričina... Smiljana tvrdi: Bio je nasilnik!

Podsjećamo, Smiljanu Srnec terete da je tijekom ljeta 2000. godine udarcima po glavi tupim predmetom, koji nije pronađen, ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju obiteljske kuće u Palovcu, u kojoj je bilo do 16. veljače ove godine. Motiv za ubojstvo sestre, tvrdi tužiteljstvo, je ljubomora jer je Jasmina u svemu bila uspješnija i bolja od sestre. Smiljana tvrdi da nije kriva, a obranu će vjerojatno iznijeti nakon što se ispitaju svi svjedoci i vještaci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.