News

Komentari 2

Umrla je sljedbenica zloglasne 'obitelji Manson': Svjedočila je protiv njih i skrivala od javnosti

Umrla je sljedbenica zloglasne 'obitelji Manson': Svjedočila je protiv njih i skrivala od javnosti

Linda je bila jedna od rijetkih kultistica koja je izbjegla suđenje i na kraju je čak svjedočila protiv ostalih pripadnika Mansonova kulta. Godinama se držala daleko od očiju javnosti, a tek 2009. godine je ispričala svoju priču

Linda Kasabian bila je članica ozloglašene 'obitelji Manson'. TMZ javlja kako je umrla u 74. godini života u državi Washington 21. siječnja te daje njeno kremirano, a detalji o smrti nisu poznati.

Linda je bila jedna od rijetkih kultistica koja je izbjegla suđenje i na kraju je čak svjedočila protiv ostalih pripadnika Mansonova kulta. Godinama se držala daleko od očiju javnosti, a tek 2009. godine je ispričala svoju priču. Ispostavilo se da je uspjela voditi relativno normalan život te da je imala četvero djece nakon suđenja Mansonu.

Tko je bio Charles Manson?

On je bio luđak kojeg su i u zatvoru smatrali jednim od najopasnijih američkih kriminalaca. Charles Manson u zatvoru je proveo više od 40 godina, a umro je 19. studenog 2017. u 83. godini.

Manson je krajem 60-ih godina naredio sljedbenicima svog kulta 'Obitelj' da nasumce ubijaju stanovnike bogatih bijelih četvrti Los Angelesa, u nadi da će pokrenuti apokaliptički rasni rat.

FILE PHOTO: California Department of Corrections and Rehabilitation photo of Charles Manson

Njegova sljedba je po njegovom nalogu počinila najmanje devet umorstava. No, svijet je najviše šokirao stravični pokolj 9. i 10. kolovoza 1969. kad je ubijeno sedam ljudi. Kasabian je bila vozačica u trenutku tog masakra, ali nije ranila niti jednu žrtvu.

 

Među žrtvama je bila prelijepa glumica Sharon Tate (26), supruga redatelja Romana Polanskog, koja je bila trudna osam i pol mjeseci. Zbog tog je zločina Manson je 1971. osuđen na smrtnu kaznu, koja je kasnije preinačena u doživotni zatvor.

Sve ostavio prijatelju

Prema dokumentu s oporukom, navodno napisanom 14. veljače. 2002. godine, Manson sve ostavlja svojem prijatelju Matthewu Robertsu.

FILE PHOTO - Handout photo of convicted murderer Charles Manson

On je zloglasnom ubojici počeo pisati 1997. godine. Vjeruje se da je Manson, koji je umro u 83. godini, od prodaje prava na svoju sliku i od udjela u zaradi od majica s njegovim imenom uprihodio 250.000 dolara, sve to dok je bio u zatvoru.

Najčitaniji članci