News

Komentari 151

Urša Raukar objasnila odakle joj toliko imovine: Potomak je Ivana Kukuljevića Sakcinskog

Urša Raukar objasnila odakle joj toliko imovine: Potomak je Ivana Kukuljevića Sakcinskog

Urša Raukar poručila je kako nije mislila da će objavom svoje imovinske kartice izazvati toliki interes javnosti i dodala kako tu "nema priče". Sva imovina njene obitelji stečena je do Drugog svjetskog rata

Glumica i saborska zastupnica političke platforme Možemo Urša Raukar Gamulin objavila je imovinsku karticu koja je izazvala veliki interes javnosti zbog brojnih nekretnina koje posjeduje osobno i u suvlasništvu s drugim ljudima. 

Raukar potječe iz bogate obitelji. Imovinu je stekla nasljedstvom i denacionalizacijom, što je i sama navela u imovinskoj kartici. Nasljednica je Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji je prije 178 godina održao prvi govor na hrvatskom jeziku u Hrvatskom saboru. On je njezin prapradjed. 

- Sve što imam stekla sam nasljedstvom i u denacionalizaciji. Sva imovina moje obitelji je stečena do Drugog svjetskog rata. Imovina je plod rada nekoliko generacija moje obitelji - ispričala je Raukar za Index i dodala kako je mislila da će interes javnosti biti velik, no da se nije nadala ovolikom interesu. Tvrdi kako tu "nema priče" i da sve što ima je navela u imovinskoj kartici. 

- U želji da ne podcijenim nekretnine, možda sam neke stvari i precijenila. Prečesto sam čitala komentare na imovinske kartice gdje su bile navedene niže cijene pa bi ljudi komentirali - ako to toliko košta, budem i ja kupila - objasnila je i poručila kako su cijene okvirne, a do njih je došla razgovorom sa stručnjacima za nekretnine. 

Najčitaniji članci