News

Komentari 430

Urša Raukar: 'Očekujemo da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje'

Urša Raukar: 'Očekujemo da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje'

Tomislav Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 147.631 glas, odnosno 45,13 posto. To je više nego pet drugih kandidata zajedno...

Tajna našeg uspjeha je urpavo to što smo proklamirali cijelo vrijeme – promjena modela upravljanja i suradnja s građanima. To su dvije stvari koje će sasvim sigurno donijeti pobjedu i u drugom krugu. Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu - komentirala je Raukar uspjeh Tomaševića i Možemo! za N1.

Očekivanja od njih su velika, mnogi očekuju radikalne zahvate u Gradu.

- Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine - najavila je Raukar te dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje, prenosi N1.

- Ako neki neće dati mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad, uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad. Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba - rekla je.

Podsjetimo, Tomislav Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 147.631 glas, odnosno 45,13 posto. To je više glasova nego su drugi (Miroslav Škoro), treći (Jelena Pavičić Vukičević), četvrti (Davor Filipović) i peti kandidat (Joško Klisović) na izborima osvojili zajedno.

Nešto manje glasova osvojila je lista platforme Možemo! za Skupštinu Grada Zagreba, kandidati s liste dobili su ukupno 130.850 glasova, odnosno 40,83 posto. To znači da će Možemo! imati čak 23 mandata u Gradskoj skupštini, tek jedan mandat manje nego što je potrebno za apsolutnu većinu.

Najčitaniji članci