Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

Uzimao je od 100 do 500 eura: Nastavnik davao lažne diplome

Portal Faktor je, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio kako je je profesorova tarifa bila od 200 do 1000 konvertibilnih maraka (100 do 500 eura)

15 komentara

Profesor jedne srednje škole u Tuzli uhićen je u utorak zbog sumnje da je omogućio nezakonito stjecanje diploma, potvrđeno je iz županijskog tužiteljstva koje vodi istragu.

Lokalni su mediji prenijeli kako je uhićen Zajid Salčinović (62), profesor u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi.

Tereti ga se da je uzimao novac kako bi zainteresiranima omogućio da bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara.

Student at graduation ceremony SVI IDU NA PROVJERU Dobila je otkaz u Ministarstvu: Imala čak dvije lažne diplome

- Osumnjičen da je kao profesor i član komisije za obrazovanje odraslih u razdoblju od lipnja 2017. do srpnja 2018. godine od deset izvanrednih polaznika tražio i uzeo određene iznose novca kako bi bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama stekli ova zvanja te također da je od još četiri izvanredna polaznika tražio novac, što su oni odbili, priopćili su iz tužiteljstva Tuzlanske županije.

REAGIRAO Mihaljević: U Samoboru su se prodavale diplome liječnika...

Portal Faktor je, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio kako je je profesorova tarifa bila od 200 do 1000 konvertibilnih maraka (100 do 500 eura), a na taj je način ukupno nezakonito 'zaradio' oko 4.000 Km (oko 2.000 eura).

Uhićenje je rezultat višemjesečne istrage u koju je bila uključena i Uprava policije MUP-a Federacije BiH.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message