News

Komentari 2

Vatrogasci tri sata spašavali muškarca koji je zapeo na visokoj peći tehničkog muzeja

Vatrogasci tri sata spašavali muškarca koji je zapeo na visokoj peći tehničkog muzeja

Vatrogasci njemačkoga grada Hattingena u noći na subotu su tri sata proveli nastojeći spasiti mlađeg muškarca s visine od 45 metara iz visoke peći tehničkog muzeja Henrichshütte u gradu Hattingenu

Muškarcu, za kojeg se ne zna zbog čega se uopće usred noći uspinjao na visoku peć muzeja, za vrijeme uspinjanja noga je ostala ukliještena, a u spašavanju je sudjelovalo 45 vatrogasaca i spasilaca.

Imao je sreće jer ga je uočio slučajni prolaznik.

Mediji izvješćuju da je mlađem muškarcu, koji se oko ponoći popeo na visoku peć, tijekom uspinjanja noga zapela između vanjskog parapeta i cijevi te je ostala ukliještena, pa je ostao zarobljen na visini od 45 metara i temperaturi od 7 Celzijevih stupnjeva.

Vatrogasci su nakon tri sata uz pomoć električne opreme za rezanje metala uspjeli ukloniti dio parapeta električnim rezačem i osloboditi ozlijeđenu muškarčevu nogu te ga potom spustiti na tlo.

Izvijestili su da je zadobio lakšu ozljedu noge te da je, nakon što je spušten na tlo, prevezen u specijalnu kliniku u Bochumu.

Iz vatrogasne postrojbe su kazali da će uprava muzeja morati provjeriti je li i uz koja je ograničenja visoka peć dostupna posjetiteljima.

Najčitaniji članci