News

Komentari 4

Velika istraga: Pismo-bomba stigla i španjolskom premijeru

Velika istraga: Pismo-bomba stigla i španjolskom premijeru

Sigurnost oko javnih i diplomatskih zgrada bit će pojačana nakon niza pisama-bombi primljenih diljem zemlje, izvijestilo je ministarstvo

ŠpanjolskI premijer Pedro Sánchez primio je 24. studenog pismo koje sadrži eksplozivnu napravu 'sličnu' onima koje su primili ukrajinsko veleposlanstvo te španjolski proizvođač oružja u srijedu i baza zračnih snaga u četvrtak, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Sigurnost oko javnih i diplomatskih zgrada bit će pojačana nakon niza pisama-bombi primljenih diljem zemlje, dodalo je ministarstvo.

Španjolske snage sigurnosti pronašle su treću eksplozivnu napravu skrivenu u omotnici poslanoj satelitskom centru Europske unije koji se nalazi u bazi zračnih snaga u Torrejon de Ardozu, izvan Madrida, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane.

Nakon skeniranja omotnice rendgenskim snimkom, službenici sigurnosti zračnih snaga utvrdili su da sadrži 'pirotehnički materijal', navodi se u priopćenju ministarstva.

Policija je još uvijek analizirala paket u četvrtak ujutro, piše The Guardian.

Dva pisma-bombe, upućena ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu i proizvođaču oružja Instalaza u Zaragozi, pronašli su u srijedu na sjeveroistoku Španjolske, priopćila je policija.

Eksplodiralo je samo prvo pismo-bomba, nanijevši lakše ozljede službeniku ukrajinskog veleposlanstva.

Nekoliko sati kasnije tvrtka za proizvodnju oružja u Zaragozi, u sjeveroistočnoj Španjolskoj, primila je sličan paket, potvrdila je policija. Nakon prvog incidenta ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba naredio je svim ukrajinskim veleposlanstvima u inozemstvu da 'hitno' pojačaju sigurnost i pozvao je Španjolsku da pokrene istragu o napadu, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma, doznaje se iz pravosudnih izvora.

Najčitaniji članci