News

Komentari 73

VIDEO Policija objavila snimku uhićenja bande i groba koji je žrtva morala sebi iskopati

VIDEO Policija objavila snimku uhićenja bande i groba koji je žrtva morala sebi iskopati

U dvije koordinirane akcije policija je u Zagrebu i Zagorju privela tročlanu bandu koja je krajem travnja otela i iznuđivala jednog poduzetnika. Tukli su ga, vrijeđali, tjerali su ga da si kopa grob

Tri muškarca, starosti 53,32 i 42 godine, završila su u pritvoru nakon što su uhićeni zbog iznude poduzetnika. Sumnjiče ga da su ga oteli, vozili u prtljažniku automobila i tjerali da si sam kopa grob.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako navodi Hina, jedan od uhićenih je Ante Roso (53). U priopćenju PU zagrebačke piše kako su u akciju krenuli krajem travnja 2022. te su prije toga sve detaljno isplanirali.


Policija je u petak popodne objavila i video uhićenja. 

- Sumnja se da su se krajem travnja 2022. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni (53 i 32) prema prethodnom dogovoru našli s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice te su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u automobil zagrebačkih registracija, a zatim su se sva trojica vozilom uputila na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak - objavila je zagrebačka policija.

'Plašili su ga i ponižavali'

- Za vrijeme putovanja, osumnjičeni su prijeteći vatrenim oružjem kod oštećenog izazivali strah i bojazan za vlastiti život da bi po dolasku na adresu prebivališta osumnjičenog 42-godišnjaka, posjeli u drugi automobil u koji su ušli i svi osumnjičeni te se vozilom uputili na obližnje izolirano područje. Po dolasku osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život - kažu u policiji.

Nakon određenog vremena te verbalnih i fizičkih napada na oštećenog, osumnjičeni 32-godišnjak je predložio 'svojim prijateljima' da puste oštećenog. Vjerovali su naime da može prikupiti novac koji od njega traže te su ga uz nastavak ponižavanja prisilili da uđe u prtljažnik vozila kojim su se dovezli. Vratili su se na područje Zagreba gdje su ga pustili. 

Tražili ga da skupi novac

Za vrijeme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku i postavljali mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. 
Idućeg dana, oštećeni je pribavio traženi novčani iznos te ga donio na dogovoreno mjesto, točnije u ugostiteljski objekt na području Črnomerca gdje su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca. 

- Policijski službenici policijske uprave zagrebačke proveli su prikrivenu policijsku radnju „klopka“ kojom prilikom su tijekom primopredaje novca uhićena četvorica muškaraca, dok je na području Policijske uprave krapinsko-zagorske uhićen jedan osumnjičenik. Temeljem naloga suda obavljene su pretrage domova kojim se koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni predmeti i trgovi koji se povezuju s navedenim kaznenim djelima dok su kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Tijekom provedenom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako dvojica uhićenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima nisu počinitelji kaznenih djela te su pušteni na slobodu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu - objavila je policija.

Najčitaniji članci