News

Komentari 140

VIDEO Prosvjednici opet zazivali lijek za konje. U Americi primio 2. dozu ivermektina i preminuo

VIDEO Prosvjednici opet zazivali lijek za konje. U Americi primio 2. dozu ivermektina i preminuo

Nije prvi put da prosvjednici i antivakseri zazivaju lijek za konje za kojeg smatraju da je čudesni lijek koji od njih kriju Vlada, farmaceuti ili netko treći. Istina je malo drugačija, ako niste konj ili krava

U Zagrebu je novi prosvjed protiv Covid mjera. Na Markovu trgu viču da Vilija Beroša treba staviti na robiju, a Alemki Markotić urlaju da je vještica. Između pogrdnih skandiranja traže i da se ukinu Cocvid potvrde i kažu kako ne daju djecu.

Pogledajte video: Prosvjed u Zagrebu

Ako niste konj, nije pametno

U nekoliko navrata skandirali su i 'iverkmektin, ivermektin'.

Nije prvi put da prosvjednici i antivakseri zazivaju lijek za konje za kojeg smatraju da je čudesni lijek koji od njih kriju Vlada, farmaceuti ili netko treći. Istina je malo drugačija, ako niste konj ili krava.

Kod životinja samo kao zadnji izbor

Ivermektin je lijek, već neko vrijeme se koristi za liječenje parazita kao i nekih kožnih promjena kod ljudi, ali u tom slučaju određuje se točno odgovarajuća doza i prati se pacijenta.

- Ivermektin se koristio u liječenju životinja kod unutarnjih i vanjskih parazita (šugaraca), ali obično kao zadnji izbor, kad drugi lijekovi nisu djelovali. Može izazvati smrt životinje tako da možemo zamisliti kakve posljedice može imati za ljude - rekao nam je veterinar dr. sc. Relja Beck, voditelj Laboratorija za parazitologiju na Hrvatskom veterinarskom institutu u Zagrebu.

- To je jedan od lijekova za koje se u Hrvatskoj provodi obavezni monitoring rezidua na lijekove u hrani. Ako u mesu životinja postoje i manji tragovi, nije pogodno za upotrebu. Dakle, može se koristiti u liječenju životinja, no ta se životinja najmanje mjesec dana ne smije koristiti za jelo - dodaje dr. Beck.

Umro nakon druge doze ivermektina

U Pennsylvaniji se žena sudski izborila da joj dopuste da joj supruga liječe ivermektinom.

Preminuo je nakon što je dobio drugu dozu tog lijeka, piše Independent.
 

Najčitaniji članci