Obavijesti

News

Komentari 390

'Vidio sam da pije te večeri, ne znam zašto su mu dali BMW'

'Vidio sam da pije te večeri, ne znam zašto su mu dali BMW'
11

ODVEZAO IH U SMRT Poznanik pokojnog vozača Brune Barišića (20) kaže kako je on među zadnjima vidio žive mladiće i djevojku koji su poginuli u stravičnoj nesreći. Kaže kako mu je BMW kupio otac

VIDEO

Osijek je utorak proglasio danom žalosti. Sve će zastave biti stavljene na pola koplja kako bi se obilježilo žalovanje za tri tragično izgubljena života proteklog vikenda kada su u teškoj prometnoj nesreći poginuli Ena Svalina (25), Mihael Horvat (24) i Bruno Barišić (20), dok je Doris Cukrov (21) još uvijek u osječkoj bolnici u teškom stanju. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Specijal od prometne u osijeku gdje je 3 mrtvo 00:47

U izlazak išli taksijem

Nesreća se dogodila u oko pet sati ujutro, nakon što je četvoro mladih sjelo u automobil BMW kojega je vozio Barišić.

Iako je znao da nema vozačku dozvolu, da ne bi trebao voziti automobil jer je pio i da ima izrečene zabrane upravljanja vozilom zbog ranijih prometnih nezgoda koje je imao, Barišić je odlučio povesti troje prijatelja.

Samo petstotinjak metada dalje, na prvom zavoju u kojega je ušao velikom brzom po zaleđenoj cesti, otklizao je s kolnika preko dvije trake, preletio tramvajske tračnice, uletio u drvored uz pješačku stazu i svom se silinom zabio u drvo.

Čak su i osječki vatrogasci, koji su došli rezati smrskani automobil kako bi došlo do žrtava, bili šokirani onime što su vidjeli.

Shrvana baka vozača (20): Ne znam kako ću preživjeti ovo
Shrvana baka vozača (20): Ne znam kako ću preživjeti ovo

'Pili smo, ja sam otišao ranije'

Kobna je noć za troje najbolji prijatelja Enu, Doris i Mihaela počela i prije nego su izašli u poznati narodnjački noćni klub.

Našli su se u stanu nekoga od njih i popili par žestica 'za zagrijavanje'.

Iako su Doris i Mihael vozači, imaju svoje automobile, savjesno su se odlučili na izlazak van uz prijevoz taksijem. Snimili su se svi troje kako veselo pjevaju u taksiju na putu do kluba i objavili to na društvenoj mreži.

Bruno Barišić je te noći bio u istom noćnom klubu, no njih četvero su se susreli tek kada su došli u klub. 

- Znali smo ga iz kluba ali nismo planirali biti sa njime u društvu. Radovao sam se druženju sa Enom koja je došla za blagdane u Osijek, jer živi i radi u inozemstvu, i sa mojim kumom Mihaelom i njegovom djevojkom Doris. Pili smo, vidi se i iz naših snimaka na Instagramu. Ja sam morao otići ranije jer sam se posjekao pa sam morao otići to sanirati. Otišao sam kući i ostavio ih. Vidio sam u klubu da je Bruno također bio pijan. Tek kasnije sam saznao što se dogodilo mojim prijateljima i još uvijek ne mogu vjerovati - kaže nam tužno Antonio Cerovac (22) iz Osijeka koji je zadnji vidio svoje prijatelje žive.

Pokretanje videa...

00:37

Zvali su taksi, ali on ih je pozvao u svoj BMW

Naime, nešto prije 5 ujutro Ena, Mihael i Doris odlučili su poći kući. Ena je nazvala taksi da dođe po njih i već su svi stajali ispred kluba, a Bruno ih je, hodajući prema svom BMW-u pozvao da ih poveze.

Doris i Mihael odlučili su poći sa njime, a kada je Ena vidjela da oni idu, pošla je i ona. Ispričala se taksisti te krenula prema kobnom vozilu ne sluteći kako će se ta vožnja završiti.

- Ja sam položio prije godinu dana i nisam htio voziti BMW jer sam ga se bojao. Jednom sam probao i otkrio da taj auto nije za mene - rekao nam je Antonio koji se uz svoga kuma, kaže, bavio preprodajom automobila. 

BMW-u je motor probio haubu i izletio 20-ak metara na livadu
BMW-u je motor probio haubu i izletio 20-ak metara na livadu

'Vidio sam da vozi taksi, mislim da je i mene vozio'

Tvrdi kako su upravo on i kum taj kobni BMW E39 prodali Bruninom ocu, koji ga je potom dao sinu iako je dobro znao da Bruno nema položen vozački ispit. Pokušao ga je položiti, ali je pao.

Obitelj je, kaže, također znala da je sin zbog ranijih prekršaja kažnjavan. Antonio stoga ne razumije zašto su ušli u Brunin automobil jer su uvijek, kada popiju, doma išli kući taksijem.

- Vjerujem da je Bruno, sa dvije djevojke iza, htio ispasti frajer pa je nagazio gas gdje i kada nije smio - pita se Antonio, kao i većina Osječana koji su na društvenim mrežama postavljali pitanje odgovornosti za ovu nesreću koja je uzela tri života.

- Da se dogodila nesreća saznao sam od našeg prijatelja koji ju je i vidio. Odmah sam pošao do bolnice vidjeti da li je bar Doris dobro. Žao mi je sad što sam uopće otišao kući te večeri, možda bih ih odgovorio od toga da sjednu u taj auto. Nikada neću zaboraviti sliku koju sam vidio kada sam, dva sata kasnije, došao na mjesto nesreće i vidio mrtva tijela svojih najboljih prijatelja kako leže pokriveni plahtama na smrzloj zemlji - drhteći govori Antonio.

Mnoge je Osječane šokirala činjenica da Bruno nije imao položen vozački ispit, navodno su ga vidjeli i kao vozača za volanom BMW-a jedne osječke taxi firme, pa je tako i Antonio bio siguran da ga je par puta vidio u tom taksiju.

- Vidio sam da Bruno vozi taksi, bijelog BMW-a, mislim da me jednom čak i on u njemu odvezao kući kada sam bio u izlasku. Znam sigurno da je vozio taksi ali ne znam za koju firmu - dodaje Antonio.

- S mojim šogorom je radio za taksi službu i zato sam mislio da ima položen vozački ispit ali izgleda prevario sam se - navodi nam drugi izvor koji želi ostati anoniman.

Iako je dosta ljudi potvrdilo da je viđalo Brunu kao vozača taksija, vlasnik sporne taksi službe to negira.

- Bruno Barišić je obiteljski prijatelj i puno puta je išao sa mnom kad sam radio, ali nikada nije vozio. Snimali smo skečeve i šalili se. Šalio sam se sa klijentima da on zapravo naplaćuje karte. Nije istina da je Bruno vozio moj taksi - rekao nam je vlasnik taxi tvrtke.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 390
VIDEO

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu