Obavijesti

News

Komentari 98

'Vikala je da sam ga i ja ubila, zgrabila me i bacila na pod...'

'Vikala je da sam ga i ja ubila, zgrabila me i bacila na pod...'
1

Zgrabila me za uniformu i bacila na štok i na pod. Ja naravno udarila sam glavom u štok, pala na pod i u tom trenutku mi se samo zacrnilo, kaže medicinska sestra s Jordanovca

VIDEO

U petak je u bolnici na Jordanovcu obitelj preminulog porazbijala odjel i napala medicinsko osoblje. Kakvim mjerama spriječiti takve napade, raspravljalo se u Ministarstvu zdravstva na hitnom sastanku.

Liječnik u šoku: 'Gađali su me čašom i svima prijetili smrću...'
Liječnik u šoku: 'Gađali su me čašom i svima prijetili smrću...'

Na putu jedne članice obitelji pokojnika našla se i medicinska sestra, koja je za Dnevnik Nove TV ispričala kako je to izgledalo. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

"Radim 33 godine kao medicinska sestra i to je jedini posao koji volim i želim raditi. Takvo što nisam doživjela", prepričava vidno potresena medicinska sestra. Kaže da je išla pogledati što se događa kad je čula vrisku i lom.

"Kad smo čuli što se događa na susjednom odjelu, otišli smo vidjeti što se događa. Kad smo vidjeli što se događa, počeli smo bježati. Nastao je lom. Ja nisam znala ni tko je pacijent u toj sobi taj dan", prisjeća se medicinska sestra. Kaže da je obitelj pokojnika stalno opsjedala odjel i da su stalno upozoravali na njih i molili da se problem riješi.

"Dolazila sam u noćnu kad sam vidjela tri člana iz te obitelji da spavaju u predvorju na našem odjelu. Ja sam molila kolegu da zaključa odjel", kazala je i dodala kako su članovi obitelji dolazili danima u grupama.

Napali sestre i liječnike: 'Morat ćemo zaključavati bolnicu'
Napali sestre i liječnike: 'Morat ćemo zaključavati bolnicu'

"U petak se razbijalo, bacali su se po podu, naguravali, lupali s vratima, toliko sam vidjela s našeg odjela. Vidjela sam jednu od njih, trudnicu, koja je počela naguravati našu doktoricu. Ja sam rukom pozivala doktoricu da pobjegne na naš odjel. Ona se okrenula i zaletjela se svom snagom u mene. Vikala - i ti si ga ubila! I ti si ga ubila! Zgrabila me za uniformu i bacila na štok i na pod. Ja sam udarila sam glavom u štok, pala na pod i u tom trenutku mi se samo zacrnilo", opisala je i kazala kako se boji svoje reakcije da to sve nije bilo tako iznenada.

"Ja imam svoju obitelj, dijete i unučad, imam posao koji volim iznad svega i stavljam ga ispred svoje obitelji. Dođem u noćnu i nemamo ni zaštitara ni nikoga", požalila se napadnuta medicinska sestra.

"Kako da se ja sutra vratim na taj odjel? Kako da ja gledam te ljude kad mi dođu na odjel? Ja se bojim svoje reakcije! Kako sutra izaći na ulicu? Samo zato što sam radila svoj posao", dodala je.

Kaže kako je ogorčena na kompletan sustav jer je šefica odjela mjesecima tražila videonadzor i zaključavanje vrata. Nikad nitko nije reagirao. "Mi smo specifičan odjel, posjete se prešetavaju kako hoće, ako im nešto kažete - verbalno vas napadnu. Ne možete se boriti s njima", dodaje. "Ja sam samo rekla, što bi se dogodilo da sam reagirala onako kako ne bih smjela reagirati. Muž mi je rekao - pa ne bi se valjda pustila da te netko udara, a ti se ne braniš. Što ćemo svi uzimati pištolje i dolaziti u bolnicu?", pita se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori