Obavijesti

News

Komentari 3

Vlasnik 'penthouse' na vrhu zgrade u Prečkom: 'Imam sve papire, sve je u dogovoru...'

Vlasnik 'penthouse' na vrhu zgrade u  Prečkom: 'Imam sve papire, sve je u dogovoru...'

Stanar je prije tri godine dobio na korištenje prostor na krovu stambene zgrade. Nakon toga se počeo ilegalno širiti cijelim krovom

Sve što se nalazi ovdje sam sam napravio, ali sve je dogovoreno s prošlom predstavnicom stanara. Ona je skupila potpise od suvlasnika da se kotlovnica preuredi i da ja budem taj koji će to gore srediti. Imam sve papire i njezin pečat da sve što sam radio, radio sam prema dogovoru, rekao je za Večernji list Marijan Pavlov, vlasnik 'penthouse' na Prečkom.

Naime, stanar je prije tri godine dobio na korištenje prostor na krovu stambene zgrade. Nakon toga se počeo ilegalno širiti cijelim krovom. 

Kamionom zapeo za električne tramvajske vodove: 'Tramvaji nisu mogli proći sat vremena'
Kamionom zapeo za električne tramvajske vodove: 'Tramvaji nisu mogli proći sat vremena'

- Nema što nisam napravio za cijelu zgradu, uključujući i sređivanje te kotlovnice. Tu je bilo stvarno svega, igli, smeća i svi su bili složni da ja to sredim - dodao je.

- Već godinama prokišnjava. I sad ja kad curi krov obratim se upravitelju, upravitelj pozove izvođače. Izvođači dođu i nisu u mogućnosti sanirati eventualni kvar - rekao je Vlado Pintić, predstavnik suvlasnika stanara.

'Nisam ja zvao Putina da dođe u Zagreb već Grlić Radman, ruski tenkovi su tad već bili zagrijani'
'Nisam ja zvao Putina da dođe u Zagreb već Grlić Radman,  ruski tenkovi su tad već bili zagrijani'

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo s radovima ne može početi dok se ne maknu sve nadogradnje, a jedan prilaz krovu čak je zaključan. Stanar koji sada živi na krovu, 2019. je bio podstanar u zgradi. Ostali stanari tada su mu dopustili da se useli u nekadašnju kotlovnicu, piše HRT.

Problem je započeo s njegovim širenjem.

Dali mu da živi u kotlovnici na vrhu zgrade u Zagrebu, a on si ilegalno izgradio penthouse?!
Dali mu da živi u kotlovnici na vrhu zgrade u Zagrebu, a on si ilegalno izgradio penthouse?!

- Ja nemam ništa protiv da on bude gore, ali neka uredno sve plaća, neka ono što je bespravno napravio, makne, i da pazi na taj krov - dodao je Vitomir Vlašić, jedan od stanara.

Žalbe su prije nekoliko mjeseci poslane na nekoliko gradskih i državnih institucija. No ništa se nije riješilo.