News

Komentari 33

'Vratit ću se u Dječju bolnicu na Srebrnjaku kad tad. Znam da će odugovlačiti, jer je interes velik'

'Vratit ću se u Dječju bolnicu na Srebrnjaku kad tad. Znam da će odugovlačiti, jer je interes velik'

Ovo nije borba da svoju guzicu ponovno stavim u fotelju ravnatelja, nego protiv igrača kojima ništa nije sveto, poručio je bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Nepravomoćna presuda je da je smjena protuzakonita.

Iako nepravomoćna, presuda zagrebačkog Općinskog radnog suda da je moja smjena s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak bila nezakonita mi je satisfakcija, rekao je Boro Nogalo.

- Ovo nije borba za to da svoju guzicu ponovno stavim u fotelju ravnatelja. Ovo je borba protiv svih igrača kojima ništa nije sveto. Želim dovršiti svoje životno djelo bez obzira na to hoću li biti ravnatelj ili neću. U bolnicu ću se vratiti kad-tad - izjavio je Nogalo, čiji je tim za bolnicu iz EU fondova osigurao 450 milijuna kuna za projekt gradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

- Ne znam što će Grad Zagreb učiniti, ali siguran sam da će odugovlačiti. Ovdje je prevelik interes. Da sam htio s njima kolaborirati i raditi ovaj veliki projekt po principu žičare, mogao sam i dalje biti ravnatelj. Oni će zbog niskih korupcijskih interesa i dalje koristiti sve moguće smicalice da spriječe moj povratak i razvoj bolnice. Njima ništa nije sveto, pa ni djeca - kazao je Nogalo.

Vjeruje da će projekt na kraju doći u ruke njegove ekipe, koja ga je osmislila, bez obzira na to hoće li on biti ravnatelj. U posljednjih godinu dana, navodi, doživljavao je mobbing, a sve je kulminiralo krajem studenoga, kad je dobio otkaz, dva dana nakon što je završio u izolaciji jer se pokazalo da je pozitivan na korona virus. Razlog im je, ističe, bila izmišljena priča da je oštetio bolnicu za 260.000 kuna. Nogalo tvrdi da mu je podmetnuto te najavljuje tužbu protiv bolnice i, kako kaže, “ravnatelja specijalizanta”. 

- Ono što je najgore doživljavao sam jedno brutalno nasilje i teški reket. Od toga da mi se onemogućavalo parkiranje, izbacivalo me se iz soba, ne želi se bolnicu registrirati kao Kliniku, što smo izborili, jer onda bolnica dobiva puno veći značaj i puno je teže likvidirati ono što oni planiraju pa sve do otkaza - ispričao je Nogalo. 

Poručio je kako će dokazati da je radio časno i pošteno.

- Ne dozvoljavam nikakvo nasilje i na to ću odgovoriti. Nisam odstupio 1991. godine, pa neću ni sada. Nadam se da će ova presuda biti put u jednu bolju Hrvatsku i bolnicu Srebrnjak - zaključio je nekadašnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak.

Najčitaniji članci