Obavijesti

News

Komentari 0

'Zanimanja budućnosti': Panel rasprava na Styria:SCOOL

'Zanimanja budućnosti': Panel rasprava na Styria:SCOOL
3

Za sedmu generaciju pristiglo je čak 250 prijava, a nakon selekcijskog procesa odabrani studenti prošli su edukacijski program Styrijinih stručnjaka

VIDEO

Styria:SCOOL Akademija jedina je medijska akademija u Hrvatskoj koja od 2012. godine kontinuirano ulaže u razvoj i zapošljavanje najboljih studenata, a ove godine ispratili su sedmu generaciju polaznika udijelivši im priznanja i diplome, u pratnji mentora, predavača te HR tima koji su ih pratili i mentorirali na njihovom putu. Akademija polaznicima pruža stvarni uvid u sve relevantne aspekte poslovanja jedne medijske kuće. 

Za sedmu generaciju pristiglo je čak 250 prijava, a nakon selekcijskog procesa odabrani studenti prošli su edukacijski program Styrijinih stručnjaka kojim su dobili uvid u poslovanje vodeće medijske grupacije kroz predavanja i rad na projektima. Osim pet intenzivnih vikend-radionica, svaki polaznik proveo je barem 20 sati upoznajući se s radnim mjestima unutar različitih odjela Styrijinih poduzeća metodom job shadowinga, a stečeno znanje pokazali su timskim projektnim rješenjima koje su predstavili pred stručnim žirijem.

Styria:SCOOL Akademija je edukacijski program koji od samog početka projekta ima isti cilj, a to je da uz dominantno teorijsko znanje koje osiguravaju obrazovne institucije ponudi praktičan pristup učenju, uz osvještavanje onoga što je čar i ljepota rada u medijima, istaknula je u pozdravnom govoru Ivana Krajinović, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima u Styriji.

"Pripremamo mlade za tržište rada, pomažemo im da upoznaju sebe i nose se s različitim ljudima i kolegama u grupi. Želimo prikazati raznolikost samog rada u medijima s ciljem da osvijestimo polaznike da u medijima ne rade samo novinari. Nadam se da smo uspjeli u tome i da su studenti dobro iskoristili vrijeme provedeno ovdje. Dosad je kroz ovih sedam generacija prošlo 128 polaznika svih usmjerenja s više od 20 fakulteta iz osam gradova, a neki studenti preselili su se privremeno iz svojih rodnih krajeva u Zagreb kako bi prisustvovali Akademiji. Više od 30 posto prijava je došlo na preporuku bivših polaznika, a svih 20 polaznika izrazilo je želju da nakon završetka Akademije rade u Styria grupi. Premda nismo mogli osigurati mjesto za svakog od njih, radimo na tome da što veći postotak bude realiziran", istaknula je Krajinović i dodala da je sedma generacija odslušala više od 50 sati predavanja i radionica, provela tri tjedna radeći na projektnim zadacima koje su prezentirali pred stručnim žirijem. Neke od tema kojima su se polaznici bavili na radionicama i predavanjima uključivale su korisničko iskustvo, prodaju, digitalni marketing, Big Data, community management i nove medije za nove generacije.

Styria:SCOOL Akademija 2018. zaokružena je jučerašnjom panel diskusijom „Zanimanja budućnosti – Jesmo li spremni? “ na kojem su polaznici akademije, njihovi gosti te zainteresirana javnost čuli osobna iskustva i savjete govornika. Na panelu su govorili Anamaria Todorić,  Analitičar digitalnog sadržaja, (24sata), dr. sc. Marko Velić, Voditelj projekta Data Science,( Styria medijski servisi), dr. sc. Siniša Bogdanović, Voditelj preddiplomskog studija dizajna i diplomskog studija dizajna i komunikacija (Visoko učilište Algebra), Vid Juračić, Youtuber, Nina Slišković Goleš, radijska voditeljica, kolumnistica i blogerica i Filip Hercig, Project Manager (Mundus Game) te nam otkrili neke tajne svoji „zanata“. „Zanimanja budućnosti već su zanimanja sadašnjosti“, zaključio je Vid Juračić s kojim su se složili i ostali panelisti te time zaključili raspravu.  

Na kraju ciklusa nagrađeni su najbolji polaznici te najbolji timski projekt. Svim polaznicima dodijeljena su priznanja o sudjelovanju, a najboljima diplome. Prvo mjesto zaslužio je Filip Vučemilović Šimunović, student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, drugo je pripalo Ivanu Lepeju, s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a treće mjesto Anamariji Čavki s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta  u Zagrebu. Uz diplome, dodijeljene su im stipendije u iznosu 9.000 kn za prvo, 6.000 kn za drugo i 3.000 kn za treće mjesto. Najboljim timskim uratkom proglašen je projekt Blanke Brezinščak, Mihaele Čudine, Mihaele Matić i Filipa Trbojevića koji su nagrađeni prigodnom timskom nagradom. 

Sudjelovanje na Akademiji je besplatno, a prijaviti se mogu studenti svih fakulteta i usmjerenja. Uz novčane stipendije, najboljima se pružaju i prilike za rad. Rad Styria:SCOOL Akademije možete pratiti putem Facebooka, a svi studenti, neovisno Akademiji, zainteresirani za studentske poslove i prakse mogu poslati životopis na mail  ljudski_potencijali@styria.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa