Obavijesti

News

Komentari 231

'Žao mi je da predsjednik tako govori o ključnom datumu...'

'Žao mi je da predsjednik tako govori o ključnom datumu...'
1

Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu, nakon polaganja vijenaca na Mirogoju, kako mu je žao što predsjednik Milanović govori da 30. svibnja nije Dan državnosti i da se radi o privatluku HDZ-a

VIDEO

Mislim da je loše da predsjednik Republike tako govori o pozitivnim zakonskim propisima koje je donio Sabor. Jako dobro znamo da je Račanova vlada promijenila Dan državnosti 2001. i stavila ga 25. lipnja, koji je isto važan datum, ali ovo je bio početak. Zato mi je žao da tako govori o ključnom datumu za suvremenu hrvatsku povijest, vjerujem da će kroz mandat promijeniti stajalište, poručio je u subotu premijer Andrej Plenković komentirajući izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića da 30. svibnja nije Dan državnosti i da se radi o malom privatluku jedne stranke (HDZ).

Riječ je o ključnom razdoblju, naglasio je Plenković, kad su se donosile sve bitne odluke za našu samostalnost, neovisnost i slobodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Premijer Andrej Plenković čestitao Dan državnosti: Nakon 19 godina vraćen je na današnji datum

Premijer Andrej Plenković čestitao Dan državnosti: Nakon 19 godina vraćen je na današnji datum Reporterka: Nikol Zagorac

Objavljuje 24sata u Subota, 30. svibnja 2020.

-  Drago mi je da je ovaj saziv Hrvatskog sabora vratio Dan državnosti na 30. svibnja, to je bio dan kad se osjećala emocija. Zato vjerujem da je ova 30. obljetnica bila pravi trenutak da stavimo ključne datume na pravo mjesto - rekao je.

Prozivke da je HDZ današnji dan koristi za predizborni skup nije želio komentirati, kao niti izjave Vladimira Šeksa o opozivu predsjednika Republike. 

Predsjednik Milanović zajedno je s premijerom i predsjednikom Sabora položio vijence na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata, pred spomenikom „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“ te pred Središnjim križem branitelja, ali ne i na grob prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Plenković kaže da ne zna zašto nije i poručuje da to ni nije predmet njegova interesa.

Što se tiče jučerašnjih uhićenja brojnih HDZ-ovaca povezanih s Hrvatskim šumama, Plenković je istaknuo da nisu teška za HDZ te poručio da pravna država mora funkcionirati u svakom trenutku.

Milanović položio vijence, ali Tuđmanov grob je izbjegao
Milanović položio vijence, ali Tuđmanov grob je izbjegao

- DORH, policija su neovisni. Ukoliko je netko počinio ili postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo policija, DORH, policija i svi ostali moraju raditi bez obzira na trenutak, o kome se radi i stranačku pripadnost. Borimo se protiv korupcije i ovo je još jedan dokaz toga. Ne može to naštetiti stranci jer svi osumnjičeni za kazneno djelo moraju biti procesuirani - rekao je.

Oporba poručuje kako se radi samo o predizbornom igrokazu, a premijer i predsjednik HDZ-a ističe kako su tanki s argumentima i papagajski nastoje prišiti HDZ-u nešto što sigurno ne stoji.

- Ne stoji meni kao predsjedniku Vlade, našim načelima i ponašanju. Nama su bitna naša postignuća u mandatu, Hrvatska je konsolidirana, ova Vlada je znala upravljati krizom, Vlada koja je u konzultacijama s EK-om osigurala Hrvatskoj u idućih sedam godina više od 20 milijardi eura, kojoj je noćas jedna od agencija za kreditni rejting zadržala investicijski rejting i potvrdila kakvu reputaciju Hrvatska danas ima - naveo je.

Milanović: Ovo za mene nije Dan državnosti; Šeks: Opoziv!
Milanović: Ovo za mene nije Dan državnosti; Šeks: Opoziv!

Istaknuo je i kako su brza razrješenja državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac te pomoćnice ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ane Mandac odmah jučer nakon uhićenja na telefonskoj sjednici Vlade jasna poruka dodavši da će nadležna stranačka tijela odlučivati hoće li biti postupaka prema njima i u stranci.

- Za to postoji Časni sud - rekao je.

Na pitanje je li bila loša odluka da se Rimac imenuje državnom tajnicom u Ministarstvo uprave nakon afere s kućom, Plenković je komentirao da ovo što se sada događa, koliko vidi, nema veze s Ministarstvom uprave.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag