Obavijesti

News

Komentari 45

Zapalili auto poduzetniku, već su ga željeli raznijeti bombom

Zapalili auto poduzetniku, već su ga željeli raznijeti bombom
6

Nepoznati piroman zapalio je u petak prijepodne auto poduzetnika Daria Banožića. On ga je posudio bivšoj zvijezdi Dinama Dariu Zahori. BMW je brzo izgorio, a zapalio je i susjedni Citroen

VIDEO

Na početku smo čuli eksploziju. Dotrčali smo do prozora i vidjeli kako gori BMW. Vatra se brzo širila, rekao nam je u petak čitatelj 24sata koji je vidio kako u zagrebačkoj Fijanovoj ulici plamen guta skupocjeni automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

požar VIDEO

Bio je parkiran u dvorišnoj strani zgrade, a prema prvim informacijama netko ga je namjerno zapalio. Požar se jako velikom brzinom proširio na susjedni parkirani Citroen. Sve je trajalo manje od 10 minuta prije nego su vatrogasci iz postaje Centar ugasili zapaljena vozila.

- Oko 11.7 sati na vozilu je izazvan požar koji se proširio i na drugo vozilo. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku - napisali su kratko iz zagrebačke policije. Rezultati očevida nisu bili poznati do kraja izdanja, no kako neslužbeno doznajemo, brojni kriminalisti rastrčali su se po ulici i naselju. Ispitivali su svjedoke te su tražili snimke okolnih nadzornih kamera.

Ovo je bomba iz Porschea: ‘To je stavljeno kao upozorenje!’
Ovo je bomba iz Porschea: ‘To je stavljeno kao upozorenje!’

Nadaju se da su neke od njih snimile piromana, jer je vlasnik BMW-a i ranije bio na meti kriminalaca. Kako doznajemo, radi se o poduzetniku i trgovcu automobilima Dariju Banožiću. Izgorjeli auto nije vozio on već ga je posudio bivšoj nogometnoj zvijezdi Dinama i imenjaku Dariju Zahori.

Piroman je očito dobro znao što radi s obzirom na to da se radi o zakrivenom i privatnom parkiralištu. Svako od tih mjesta ima pomični stupić s ključem kojeg može spustiti samo njegov nositelj. Kriminalisti pretpostavljaju da je BMW zaliven nekom lakozapaljivom tekućinom i to s lijeve strane kako bi slučajnim prolaznicima bio što manje sumnjiv. Zasad mu prijeti kaznena prijava za dovođenje u opasnost života i imovine, a dodatne prijave i moguća kazna zatvora ovisit će o nastavku kriminalističke istrage. Unatoč brzoj intervenciji, šteta na oba vozila je totalna i viša je od 100.000 kuna. 

Banožiću je banda u Porsche postavila bombu, našli su je u servisu

Policija je u prosincu 2020. uhitila Antu Rosu (44) pod sumnjom da je Banožiću u Porsche postavio improviziranu eksplozivnu napravu. Na nju je bio spojen mobitel te su je trebali daljinski aktivirati. Istražitelji sumnjaju da je Roso imao još dva pomagača koja također sumnjiče za pokušaj teškog ubojstva poduzetnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...