Obavijesti

News

Komentari 75

Zapalio 22 auta: Mislio je da ga žele ubiti, pisao CIA-i i FBI-ju

Zapalio 22 auta: Mislio je da ga žele ubiti, pisao CIA-i i FBI-ju
5

Zagrepčanin (27) završio je u istražnom zatvoru Remetinec nakon što su ga uhitili zbog potpaljivanja 22 automobila u glavnom gradu. Ondje će čekati psihijatrijsko vještačenje

VIDEO

Sudac istrage zatvorio ga je zbog opasnosti od ponavljanja djela. Cijelo se vrijeme pred tužiteljstvom branio šutnjom. Kako doznajemo, tužiteljstvo ga je prijavilo zbog dovođenja u opasnost života i imovine te za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti jer je šteta na zapaljenim autima i kombijima viša od 600.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17

Ako ga na kraju proglase krivim, za potpaljivanje po Zagrebu mu prijeti kazna do deset godina zatvora. No, kako je pisao Jutarnji list, u jednom od iskaza na prošlim suđenjima rekao je kako ima psihičkih problema te mu se znalo dogoditi da prespava cijeli dan. Ako potvrde da je zaista bio neubrojiv, čeka ga dugotrajno liječenje u jednoj od psihijatrijskih bolnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegovi roditelji u petak nisu bili raspoloženi za komentar o sinu. U životu su zbog njegovog ponašanja već puno propatili.

- Ovisnik je o drogi, liječio se u bolnici, pokušavali smo ga poslati u komunu, ali za to ne želi ni čuti. Nedavno je na Općinskom sudu u Zagrebu osuđen na rad za opće dobro zbog nekih provala u aute, a prije dvije godine u Šibeniku je krao u nekom kampu i za to suđenje čeka - kazao je njegov otac Jutarnjem. Njihovi susjedi su nam potvrdili kako je zbog njegovog ponašanja i prije znala dolaziti policija. Šokiralo ih je što žive kraj piromana.

Dolazio bi biciklom: Zapalio 22 auta po Zagrebu u dvije godine
Dolazio bi biciklom: Zapalio 22 auta po Zagrebu u dvije godine

- Znamo ga od malena. Izbjegavaju ga ljudi jer stvara probleme. Uvijek je prema nama bio bahat - kazala je poznanica obitelji. O njegovim ekscesima govori i profil na društvenim mrežama na kojima je tražio pomoć jer ga netko želi ubiti. Slao je tako poruke Interpolu, FBI-u, CIA-i, NSA-u i mnogim drugim stranim policijama.

Podsjetimo, kriminalisti ga zasad povezuju s dvije noći kad je uništavao vozila na parkiralištima. Prvo je harao u studenom 2018. kad je na kotače auta stavljao kocke za potpalu kako bi izazvao požar. Gorjelo je i nagorjelo njih 11.

- Sestra je vozila Volkswagen T-Roc u ponedjeljak navečer i rekla da je auto parkirala u zadnjem redu. No nismo ga mogli naći. Mislili smo da naš sigurno nije izgorio, a nismo ga ni prepoznali kolika je šteta - kazala nam je tada vlasnica izgorjelog auta. U njih je tada pokušano i provaliti te su ostali tragovi obijanja metalnom polugom.

Isti model podmetanja požara imao je gotovo točno godinu dana poslije kad je s kockama za potpalu harao od Kajfešova brijega, Gradišćanske ulice, I. Loparske ulice pa do Veslačke. Okolne stanare uzbunile su detonacije guma, a veću štetu i širenje vatre obuzdale su ekipe JVP-a Grada Zagreba koje su jurile od ulice do ulice.

Ta mjesta 27-godišnjak je obilazio biciklom i snimila ga je jedna od nadzornih kamera. Policija se za pomoć u pronalaženju piromana obratila javnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a