Obavijesti

News

Komentari 78

Bunjac i Vuletić se svađaju, a Lukanić ih ne želi razdvajati

Bunjac i Vuletić se svađaju, a Lukanić ih ne želi razdvajati
7

Reci što hoćeš, reci ja Branimir Bunjac hoću ovo i ovo...reci što hoćeš, ponavlja tada Vuletić više puta. Cijelo to vrijeme Tihomir Lukanić se ne miče i čak daje znak kolegi kad im prilazi da se makne

VIDEO

U euroskeptičnom Živom zidu  snažno je zaiskrilo oko - Europskog parlamenta. Članovi stranke, naime, nisu bili jednoglasni oko toga koga će poslati na plaću od 8757 eura. Glavni akteri svađe koja je umalo završila tučnjavom bili su član stranke Branimir Bunjac i novi međunarodni tajnik Živog zida Dominik Vuletić.

Njihov sukob razotkrila je snimka koja se jučer popodne proširila hrvatskim medijima. Na njenom početku Branimir Bunjac stoji kraj izlaznih vrata i prijeteći kažiprstom prema Vuletiću viče:

- Zapamtit ćeš dan kad si se meni unosio u facu, zapamtit ćeš dan kad si se meni unosio u facu, govori Bunjac i kreće prema Vuletiću koji mu uzvraća:

Zamalo tučnjava u Živom zidu: 'Nikad nećeš u EU parlament'
Zamalo tučnjava u Živom zidu: 'Nikad nećeš u EU parlament'

- Reci što hoćeš, reci ja Branimir Bunjac hoću ovo i ovo...reci što hoćeš, ponavlja tada Vuletić više puta dok mu se Bunjac približava toliko blizu da sve izgleda kao da će se njih dvojica uskoro potući. 

- Nikad nećeš vidjeti Euro parlament, niti jedne sekunde, govori tada Bunjac Vuletiću i odlazi. 

Snimka je navodno snimljena 30. svibnja na sastanku vrha stranke gdje se odlučivalo tko će ići u EU parlament. Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić i tadašnji glavni tajnik stranke Lukanić nisu reagirali na njihov obračun. Lukanić cijelo vrijeme sjedi mirno ispred Bunjca i Vuletića, a kad je jedan od kolega počeo prilaziti dvojici, Lukanić mu daje znak da se ne miješa.

Pernar na rubu suza: Odlazim iz stranke ako izbace Bunjca...
Pernar na rubu suza: Odlazim iz stranke ako izbace Bunjca...

Ovu snimku Bunjac nije htio komentirati, rekao je tek da će se o svemu obratiti danas na konferenciji.

'Bunjac se nije držao strategije'

Sinčić je u utorak je izvijestio da je Bunjac suspendiran iz stranke jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi.

- To je bio dogovor, tako je bila složena i lista, tako je rađena kampanja. Međutim, dogodilo se da je kolega Bunjac izigrao taj dogovor. Bunjac sebe vidi u Europskom parlamentu, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Nositelj liste Živog zida za euroizbore bio je Tihomir Lukanić, Sinčić je bio posljednji, dvanaesti na listi, ali je osvojio najviše preferencijalnih glasova.Prvi sljedeći po broju glasova bio je Branimir Bunjac, a odmah po okončanju izbora Sinčić je proučio da je njegov izbor za odlazak u Bruxelles Lukanić.

- Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i ja ga još jednom pozivam da postupi časno, poštuje predizborni dogovor i omogući mi da prepustim mandat Lukaniću, rekao je Sinčić.

Kaos u Živom zidu: 'Bunjac je sada pokazao kakav doista je'
Kaos u Živom zidu: 'Bunjac je sada pokazao kakav doista je'

Istaknuo je kako osobno ne želi ići u Europski parlament,  da svi očekuju da mandat dobije upravo Lukanić i da će učiniti sve da se to ispoštuje. No, dodao je, tome je Bunjac 'jedina prepreka'. 

Zagreb: Živi zid održao konferenciju o mandatima u EU Parlamentu

'Nema govora o raskolu'

Bunjca je, kaže, suspendirao zbog takvog ponašanja, a i stranački županijski "šefovi" jednoglasno su odlučili da Bunjac mora postupiti sukladno predizbornom dogovoru i prepustiti mandat Tihomiru Lukaniću. O Bunjčevoj sudbini u stranci odlučivati disciplinska komisija.

Suspenzija na snagu stupa u srijedu, 5. lipnja,, a odluka komisije može ići u četiri smjera - opomena, zabrana kandidiranja, zabrana imenovanja i isključenje iz stranke.

"Nema govora o raskolu u stranci, ovo je jednostavno jedan čovjek koji nečasno postupa protiv cijele stranke. Najbitnije je ostati pri svojim načelima", poručio je te dodao kako je stranka u reorganizaciji.

Tihomir Lukanić, koji je do nedavne ostavke bio glavni tajnik stranke, bit će politički tajnik, Toni Šunjić preuzima ulogu glavnog tajnika, Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, Denis Martinić voditelj ureda u Bruxellesu, dok će Damjan Vucelić biti Sinčićeva zamjena u Saboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.