Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zatajila joj oba bubrega: 'Ena, drži nam se. Svi smo uz tebe!'

“Molite se za moju kćer”, zavapila je mama Biserka. Ona i ovaj put danonoćno bdije nad svojom najvećom ljubavi, a hrvatska heroina uvijek se dosad budila kad nitko nije mislio da hoće

Foto: Facebook
98 komentara

Tek što se malo uspjela oporaviti od šoka koji su doživjeli u prosincu prošle godine, kad je Eni (24) dijagnosticirana leukemija, obitelj Šarac iz Osijeka ponovno je bacilo u očaj novo teško kćerino stanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1198535 / ]

Prije nekoliko dana primljena je u bolnicu u Zagrebu s vrlo visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega. Smještena je na jedinici intenzivnog liječenja i još joj je stanje kritično.

Djevojka koja se s mnoštvom strašnih dijagnoza bori snagom svoje volje, zaraznim optimizmom i vjerom, sve to prenijela je i na roditelje, mamu Biserku i tatu Đuru.

- Moja mama je moja zvjerkica. Zovem je tako jer se bori za mene kao prava zvijer. Meni je moja obitelj sve na svijetu, razlog zbog kojeg se smijem - govori uvijek nasmijana Ena.

OPET JE U BOLNICI Mama Ene Šarac: Molite se za moju ljubav, bubrezi joj ne rade

Njoj je 2002. dijagnosticiran tumor na mozgu. Prva operacija je bila gotovo odmah nakon dijagnoze, ali je 2003. morala opet na operaciju, koja je imala teške posljedice. Zaboravila je govoriti, hodati, ali je svojom upornošću u tri mjeseca sve iznova naučila. No 2009. ponovno joj je počeo rasti tumor smješten između sljepoočnica. Nasreću, u Belgiji je 2013. uspješno operirana.

ŠOKANTNA DIJAGNOZA Ena ima i leukemiju! 'Sad sam mirna, znam s čime se borim...'

Obitelj Šarac vjerovala je da je njihovim problemima kraj. No nakon operacije dospjela je u invalidska kolica, a liječnici su govorili da neće prohodati jer su joj živci u nogama odumrli. Međutim, samo godinu dana kasnije ona je ponovno počela hodati. Te 2014. godine dobila je nagradu Ponos Hrvatske.

- Tumorko opet raste. Ništa strašno. Slijedi još jedna operacija - napisala je Ena na svom Facebooku 2015. Nakon operacije na mozgu uslijedila je i operacija stopala. Mama Biserka i Ena bile su prisiljene ostati u Zagrebu sljedećih godinu i pol dana. Liječnici su Eni na kralježnici pronašli neoperabilni tumor, a samo mjesec i pol dana nakon te vijesti dijagnosticirali su joj i akutnu mijeloičnu leukemiju.

Ena Šarac OGLASILA SE HRABRA ENA: 'Vidim da ste u frci zbog mene, ali nema brige, ja idem dalje...'

Ena se ipak dovoljno oporavila da tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ode u Osijek k tati. Tamo je, nažalost, dobila vrlo visoku temperaturu i zatajili su joj bubrezi.

“Molite se za moju kćer”, zavapila je mama Biserka. Ona i ovaj put danonoćno bdije nad svojom najvećom ljubavi, a hrvatska heroina uvijek se dosad budila kad nitko nije mislio da hoće, hodala kad su joj rekli da više neće.

Foto: Screenshot/Facebook/Daniel Ferris

- Teško je, nekad neopisivo, ali lakše je sve izdržati kad je dijete ovakvo kao Ena. Ona uvijek nastavlja dalje s vjerom u ozdravljenje - kaže mama Biserka, a iz cijele Hrvatske i svijeta Eni stiže potpora da pobijedi i ovaj put.     

Mama Biserka je u četvrtak navečer objavila novu fotografiju Ene uz poruku: 'Ljubav moja. Život moj. Sve moje. Predivno moje. Stanje je i dalje isto, ali danas je moja ljubav bila budna sat vremena. Bogu hvala i svima vama. Bože dragi, budi u pomoći svima koji se bore'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message