Obavijesti

News

Komentari 35

'Zbog jedne žene, naš život će se popraviti bar u jednoj stvari'

'Zbog jedne žene, naš život će se popraviti bar u jednoj stvari'
2

Zbog neviđene, i neshvatljive gluposti splitske bolnice, naš će se život popraviti po pitanju kiretaže. Preostaje čekati da se stvarnost dogodi nekom drugom zastupniku, piše Slađana Bukovac

VIDEO

Novinarka i književnica Slađana Bukovac iznijela je vrlo zanimljiv stav o istupu Mostove zastupnice Ivana Ninčević Lesandrić i pobačaju, te općenito političarima koji gube vezu sa stvarnošću. Njezinu objavu Slobodna Dalmacija prenosi u cjelosti: 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:18

'Govoreći o kiretaži bez anestezije, zastupnica "Mosta" činila je upravo ono za što je plaćena: zastupala je interese građana. Dogodilo se to jer se suočila s realnošću. Velikoj većini njezinih kolega to je nepristupačno, jer im je već odavno nepristupačna realnost.

Horori žena! Uzeli su mi fetus i govorili: 'Što se tu ima spasiti'
Horori žena! Uzeli su mi fetus i govorili: 'Što se tu ima spasiti'

Liječe se i operiraju u inozemstvu, ili pod najstrožom paskom za njih odabranih stručnjaka, ne hodaju ulicom, ne ulaze u banku, ne koriste komercijalne letove, ne ugrađuju zdravstvenim osiguranjem pokrivene plombe, ne treba im alimentacija, protiv mržnje imaju tjelohranitelje kojima iz ušiju vire spiralne žice, protiv uvreda vrhunske odvjetnike, pola milijuna eura zgrnu nakon prijateljskog ćaskanja o dionicama.

Čak i da hoće nešto zastupati, bilo bi se teško odlučiti što bi to točno bilo, jer se je jako teško identificirati sa svijetom koji je pesimističan, i vrvi problemima, ako čovjek u njemu ne mora živjeti, a ne mora se osobito brinuti ni da će mu na to biti osuđena djeca.

'Skakali su mi po trbuhu. I ja i moje dijete ostali smo invalidi'
'Skakali su mi po trbuhu. I ja i moje dijete ostali smo invalidi'

Realnost je u parlament prodrla kroz tu mišju rupu, jer je jedna žena završila na hitnom traktu, i nitko nije pravodobno shvatio da je u pitanju političarka, i zastupnica. Što je prilično bizarno, i ne događa se često, a najviše upućuje na potpunu nesposobnost i odsustvo razumne reakcije splitske bolnice. Kad dereš čovjeka na živo, ipak prije toga provjeriš da nije saborski zastupnik.

Izgleda da gospođa iz nekog razloga tu presudnu informaciju nije izgovorila, ili joj u njezinoj osobnoj drami, privatnoj i ljudskoj, nije bila toliko važna. Tako da se dogodila prvorazredna svinjarija, iz koje će vjerojatno proisteći da će svaka žena koja čita novine odsad odbiti intervenciju na unutrašnjim organima "na živo".

'Ako je bilo bezbolno, zašto su mi onda svezali ruke i noge?'
'Ako je bilo bezbolno, zašto su mi onda svezali ruke i noge?'

Zbog neviđene, i neshvatljive gluposti splitske bolnice, naš će se život popraviti po pitanju kiretaže. Preostaje čekati da se stvarnost dogodi nekom drugom zastupniku, ili makar stranačkom tajniku.

Što bi se dogodilo da muškarci idu na kiretažu bez anestezije?
Što bi se dogodilo da muškarci idu na kiretažu bez anestezije?

Da ga ovrše zbog sudskog procesa za koji nije znao, da mu se djeca zaposle na svinjskoj farmi u okolici Corka, da plaća pretplatu za internet premda nema signala, da mu prijete u poreznoj upravi iako je upravo došao prijaviti porez, da ga mahniti pripadnik zlatne mladeži dohvati na pješačkom prijelazu, i da s polomljenim kostima leti zrakom desetak metara, da ždere pileće iznutrice, jer je to jedino meso u mirovini, da živi u selu bez javne rasvjete, i struje i stanovnika uopće, da ga neprekidno ušutkuju prijetnjama otkazom, da plaća mjesec dana vrtić za dijete koje je ležalo doma bolesno, da u pošti nikako ne može podići pošiljku, jer se na šalteru prodaju grobljanski lampioni.

Trebalo bi saborskim zastupnicima organizirati subvencionirane izlete u realnost. Jednodnevne, školske. Predsjednicu države, u skladu s minimalnim ovlastima i manekenskim ambicijama, valjalo bi zadužiti da tri puta dnevno nahrani, i jednom prošeće, onog psa kojeg je usvojila.

Rekla pred Saborom: Strugali su mi maternicu bez anestezije
Rekla pred Saborom: Strugali su mi maternicu bez anestezije

Ministrima bi trebalo dati šansu da postanu žrtve vlastitih ministarstava. Medved bi, na primjer, mogao biti Glavaševa žrtva, vjeroučiteljice bi mlatile ministricu obrazovanja, ministru zdravstva hitna bi pomoć stigla za jedan sat, ukoliko prije toga ne pristane da ga liječi Hebrang, Božinović bi u tjelesni zdrug dobio jednog od ubojitih Vasinih šofera, a Mariću bi bilo ponuđeno da bira želi li da mu zatvore štand na otvorenom zbog računa od deset kuna, ili da krpa cipele "na crno", kao umirovljeni obućar, i sklanja se u stražnju prostoriju kada mušterije uđu u zakupljeni prostor.

Realnost, do koje nije jednostavno doći, sve bi propuhala. Ostalo bi znatno manje energije za sentimente prema ustašama, koje se nježno, i od milja, rađe pogrešno naziva "domobranima", znatno bi se rjeđe mahalo krvavim gaćama i dignitetom, za odvratni kič neprekidnog ratovanja ponestalo bi odgovarajućeg goriva.

Sve bi se to dogodilo pod statistički slabo vjerojatnim okolnostima, da se još nekog operira bez anestezije, i da mu se stvarnost servira na golo meso, na epidermu, na živo tkivo'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.