Obavijesti

News

Komentari 26

Zekanović: 'Ne odustajem od stava da političari trebaju pozivati na cijepljenje'

Zekanović: 'Ne odustajem od stava da političari trebaju pozivati na cijepljenje'

Ja sam legalist i prihvaćam odluku Predsjedništva stranke, ali svoj osobni stav ne mislim mijenjati. Smatram da, kao što se borim protiv covid potvrde i 'stožerokracije, rekao je Zekanović

VIDEO

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović kojega je Predsjedništvo HS-a smijenilo s mjesta čelnika Kluba, u petak je poručio da ostaje pri stavu da svaki odgovoran političar mora ljude pozvati na cijepljenje jer je to najefikasniji instrument u borbi protiv korone.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Cjepivo je jedan od najboljih alata borbe protiv koronavirusa'

Pokretanje videa...

Titlani Hrvoje Zekanović VIDEO

"Ja sam legalist i prihvaćam odluku Predsjedništva stranke, ali svoj osobni stav ne mislim mijenjati. Smatram da, kao što se borim protiv covid potvrde i 'stožerokracije', svaki odgovoran političar u Hrvatskoj danas mora jasno pozvati ljude na cijepljenje s obzirom da je to jedan od najefikasnijih instrumenata u borbi protiv koronavirusa", izjavio je Zekanović za Hinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski suverenisti (HS), dodao je Zekanović, "bili su moja ideja i moj projekt na kojem sam mukotrpno radio dugo godina, često sam, ali u partnerstvu s kolegama. I ne mislim odustati od svog projekta", odgovorio je na pitanje hoće li ostati u stranci koja ga je upravo smijenila s mjesta čelnika zastupničkog Kluba HS-a.

Zekanović u Saboru vikao na desničare koji se ne cijepe, Suverenisti ga smijenili iz Kluba
Zekanović u Saboru vikao na desničare koji se ne cijepe, Suverenisti ga smijenili iz Kluba

Naglašava i kako ne misli odustati ni od svojih stavova - ni političkih i svjetonazorskih ni od zdravorazumskih.

"Kako pretpostavljam da su kolege iz Predsjedništva HS-a donijele odluke prema svojoj savjesti, tako je i moja odluka donesena prema savjesti. Moje riječi su duboko promišljene i izrečene s velikom uvjerenošću i čvrstoćom", poručio je, referirajući se na svoju raspravu jučer u Saboru o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Upitan znači li odluka Predsjedništva stranke da u Hrvatskim suverenistima nedostaje demokracije, Zekanović je odgovorio da se to pitanje mora postaviti članovima Predsjedništva.

Zekanović je jučer u raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolest poručio da je protiv covid potvrda, ali kako treba jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote.

"Svi vi koji ste za potvrde ili protiv potvrda morate s govornice jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote, ne smijete to ostaviti negdje u fusnoti; ljudi zbog vaših stavova završavaju na respiratoru", kazao je Zekanović, prozvavši dio političara ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Zekanović o bukvici u Saboru: 'Nije lako izaći iz ormara, ali neću zbog ovog izgubiti birače'
Zekanović o bukvici u Saboru: 'Nije lako izaći iz ormara, ali neću zbog ovog izgubiti birače'

Zekanović, koji je ranije prebolio covid-19, u raspravi je otkrio da je on jedini od 24 desnijih zastupnika, iz Mosta, Domovinskog pokreta, Suverenista i dijela nezavisnih, koji je cijepljen protiv koronavirusa, i da od šest zastupnika Hrvatskih suverenista trenutno troje ima covid, od kojih je jedan u bolnici.

"Bez obzira na moje uvjeravanje kolegi da se cijepi, zbog vas to nije napravio, kao i tisuće drugih; sramite se svi koji to negirate", poručio je Zekanović jučer, istaknuvši da je cjepivo rizik, ali veći je rizik sama bolest.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1