'Znam tko mi je ubio sina. 28 godina tražim njegovo tijelo...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 3

'Znam tko mi je ubio sina. 28 godina tražim njegovo tijelo...'

'Znam tko mi je ubio sina. 28 godina tražim njegovo tijelo...'
1

'1. srpnja 2019. imao bi 53 godine. U studenom će proći 28 godina otkako tražimo 63 nestala tijela mučenika s Ovčare. Bez uspjeha! Prokleti rat!', napisala je ove godine Lyliane svome sinu pismo

VIDEO

Francuz Jean-Michel Nicolier, hrvatski dragovoljac, nestao je na Ovčari 20. studenoga 1991. Njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno, a za zločin nitko nije odgovarao. U tijeku je istraga Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku koju provode protiv državljanina Srbije, ali on hrvatskim vlastima nije dostupan.

Političari složni: Beograd treba dati podatke o nestalima u ratu
Političari složni: Beograd treba dati podatke o nestalima u ratu

Danas bi imao 53 godine. Za njegov rođendan 1. srpnja njegova majka Lyliane Fournier napisala mu je dirljivo pismo, piše HRT.

josipovic

'Tebi, moj sine Jean-Michel,

1. srpnja 2019. imao bi 53 godine. U studenom će proći 28 godina otkako tražimo 63 nestala tijela mučenika s Ovčare. Bez uspjeha! Prokleti rat!

Dio mog bića, uključujući i razum, otišao je s tobom. Tvoja prisutnost, tvoj osmijeh, tvoja ljubaznost, naši razgovori… Sve to čini tvoju odsutnost teškom.

"Jednog bića nema i sve je pusto". Što se mene tiče, upravo je tako! Stalno si sa mnom. Susrest ćemo se jednog dana, ako Bog da!

Mama'

Iako mu je 1991. majka rekla da ne ide u Vukovar, ona se ipak uputio tamo.

- Znao sam da će biti teško, ali nisam mislio da će biti tako strašno, osobito za civile. Ja sam kao dragovoljac došao u Vukovar. To je moj izbor, i u dobru i u zlu - tako je govorio Jean-Michel Nicolier 1991. 

- Mislim da im treba pomoći. Zbog toga sam izabrao njihovu stranu - tada je odgovorio na pitanje zašto se odlučio biti dragovoljac.

Josipa je dijete Škabrnje: 'Pred živima su otvarali crne vreće...'
Josipa je dijete Škabrnje: 'Pred živima su otvarali crne vreće...'

Više su mu puta, govorio je, predložili da izađe iz Vukovara i vrati u Francusku, ali je ostao. Na pitanje što za njega zapravo simbolizira Vukovar, odgovorio je: 'Klaonicu. Klaonicu. Klaonicu'.

Vukovar: Križni put - Kolona sjećanja na putu prema Memorijalnom groblju

Iako mu je francuska ekipa ponudila da pođe s njima, odlučio je ostati sa svojim suborcima sve do kraja opsade. Obećanje da će se vratiti, nije ispunio.

Njegova majka Lyliane je bila i u Koloni sjećanja. Novinarima je kazala kako očekuje da za smrt njezina sina odgovara onaj koji ga je počinio i bude priveden pravdi rekavši kako raspolaže podatkom o identitetu ubojice njezina sina. Zauzela se i za blokiranje pristupa Srbije EU-u dok ta država ne izruči sve ratne zločince.

- Naravno da treba blokirati ulazak Srbije u EU dok ne daju informacije gdje su masovne grobnice, ne izruče ratne zločince i ne ispričaju se kao agresor na Hrvatsku - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Milijunski posao: EPPO podigao optužnice protiv trojca zbog mita za pročistač  u Varaždinu
PROJEKT OD 20 MILIJUNA EURA

Milijunski posao: EPPO podigao optužnice protiv trojca zbog mita za pročistač u Varaždinu

Optuženom trojcu prijeti do 10 godina zatvora navodi EPPO u priopćenju oko podizanja optužnice za mito u multimilijunskom poslu dogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu

Španjolki (43) zbog prostitucije zabranili posjećivanje Varaždina
NAŠLI JOJ I TRAVU

Španjolki (43) zbog prostitucije zabranili posjećivanje Varaždina

Policijski su joj službenici uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja te joj je izdana i naredba o određivanju mjere opreza - zabrane posjećivanja grada Varaždina.
VIDEO Branko je u Fići stao pred T-55. Zapovjednik JNA Hrvatu u tenku uperio pištolj: 'Po gasu!'
OSIJEK NEPOKORENI GRAD

VIDEO Branko je u Fići stao pred T-55. Zapovjednik JNA Hrvatu u tenku uperio pištolj: 'Po gasu!'

OSIJEK Na današnji dan prije točno 33 godine Branko Breškić, visoki i brkati mladić u kratkim hlačama, crnoj majici i sandalama, dovezao je svog fiću pred tenk