Obavijesti

News

Komentari 3

'Zvonimir je za Hrvatsku i Split bio kamen temeljac'

'Zvonimir je za Hrvatsku i Split bio kamen temeljac'
10

Oko 200 ljudi se na komemoraciji oprostilo od bivšeg splitskog gradonačelnika, HDZ-ova Zvonimira Puljića. Umro je u utorak na Braču

VIDEO

Na komemoraciji u prepunom predvorju splitskog HNK u četvrtak obitelj i prijatelji oprostili su se od saborskog zastupnika HDZ-a i bivšeg splitskog gradonačelnika, Zvonimira Puljića. Preminuo je od srčanog udara u utorak u Bolu. Osim vrha HDZ-a, na oproštaju su se pojavili i SDP-ovci Marin Jurjević i Veljan Radoljković. Bili su tu i sestra Željka Keruma, Nevenka Bečić i njegovi zamjenici te don Vinko Sanader, brat bivšeg premijera Ive. Na ispraćaju u HNK Split okupilo se oko 200 Splićana, a Puljića su se u govoru prisjetili Andrija Hebrang, te zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov.
- Ovo mi je do sad u životu najteža zadaća - kao vojnik 78 puta sam dao u ruke stijeg onima koji su izgubili svoje najdraže. Kad sam čuo za Zvoninu smrt presjeklo me kao čovjeka i kao njegova prijatelja. Kerum je znao za naše prijateljstvo i kazao mi da pronađem najbolje riječi i svima kažem kakav je to bi čovjek. On je uzidan kao kamen temeljac u ovaj grad i Hrvatsku državu i to se ne može promijeniti - poručio je Šundov.
Prisjetili su se i Puljićevog angžmana tijekom "hrvatskog proljeća" 1971. godine, te kako je 20 godina poslije uspio nagovoriti JNA da ode iz Splita.
- Još uvijek se sjećam Zvonimirova glasa u hodnicima Hrvatskog sabora - kazao je Hebrang. Puljić će biti sahranjen u 17 sati na gradskom groblju Lovrinac. Iza njega ostaju supruga Branka i kćer Jurana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature