Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

I bogati plaču: Skupe novčane lekcije za glamurozne zvijezde

I bogati plaču: Skupe novčane lekcije za glamurozne zvijezde
4

I zvijezde su se "opekle" izbjegavajući platiti porez, nepromišljenom kupnjom vila, povjeravanjem svog bogatstva krivim ljudima, ne potpisivanjem predbračnog ugovora

VIDEO

Bez obzira na to koliko novca imate, opreza nikada dovoljno. Iako se obično divimo glamuroznu životu poznatih, i njihovi su postupci nerijetko nepromišljeni te ne završavaju baš sjajno. No upravo zato i od njih prosječan čovjek može nešto naučiti. Globalna se kriza posebno odrazila na tržište nekretnina pa su mnogi izgubili goleme svote novca zbog prodaje u pogrešno vrijeme. Glumica Scarlett Johansson kupila je 2007. vilu na Hollywood Hillsu za sedam milijuna dolara te je mnogo uložila u njezino preuređivanje, a lani ju je godine prodala za manje od pet milijuna. 

Premda nije javno navela zašto je prodaje, tad se odlučila rastati od Ryana Reynoldsa pa se samo nagađa kako bi to mogao biti razlog zbog kojeg se htjela riješiti njihova zajedničkog doma unatoč gubitku. Iako se zbog financijskih ili emotivnih okolnosti osjećate primoranima prodati nekretninu, razmotrite sva rješenja jer ćete danas teško dobiti i onoliko koliko ste u nju uložili. Imovinu i najbliže zaštitit ćete i ako se pravodobno pobrinete o oporuci, ma koliko izbjegavali razmišljati o smrti. 

No nužno ju je i mijenjati ako vam se događaju velike promjene u životu poput vjenčanja, rođenja djeteta ili rastave. Glumac Heath Ledger ubio se 2008. nakon prekida trogodišnje veze s glumicom Michelle Williams, s kojom je glumio u “Planini Brokeback”. Ostavio je oporuku, ali sastavio ju je tri godine prije nego što im se rodila kći Matilda. Tako su sve što je zaradio naslijedili njegovi roditelji i sestra.

Kad je riječ o novcu ne vjerujte nikome

Glumica Uma Thurman vjerovala je financijskom savjetniku Kennethu Staru, povjerila mu je plaćanje računa i poreza pa je ostala bez milijun dolara. Glazbenik Billy Joel tužio je bivšeg menadžera zbog 90 milijuna dolara tvrdeći da ga je prevario i koristio se njime kao “osobnom bankom”. Ne treba vjerovati svakomu tko se brine o vašem novcu, bila riječ o financijskom savjetniku, prodavaču auta ili bankaru. Dobro se raspitajte i provjeravajte što se događa s vašim računom.

Danak državi ne može se izbjeći

Kaže se kako se u životu ne mogu izbjeći samo porezi i smrt. Iako kod nas to još možda ne vrijedi baš za sve, u SAD-u su i poznati poput pjevača Willieja Nelsona ili pjevača i glumca Marca Anthonyja imali ozbiljnih problema jer državi nisu platili njezin dio. Premda su neki naši najimućniji sportaši odlučili pokazati domoljublje plaćajući porez u Monacu, obični smrtnici moraju u zakonom propisanom roku državi dati što joj pripada. U suprotnom se prvo gomilaju kamate pa slijedi ovrha, a možda i zatvor.

Život na visokoj nozi bez pokrića

Čujete li da tko živi iznad svojih mogućnosti, vjerojatno pomislite na vile s bazenima, skupe automobile i jahte kupljene na astronomske kredite. No i mnoge su zvijezde, među kojima je i glumac Nicolas Cage, upale u probleme zbog luksuza koji si zapravo nisu mogli priuštiti. Stručnjaci tvrde da za stanovanje ne biste trebali izdvajati više od 28 posto mjesečnih primanja. Premda je to u našim uvjetima malo teže, upuštate li se u kredit, dobro izračunajte koliko će vam ostati za život.

Predbračni ugovor ne znači da se ne volite

Glazbenik Paul McCartney nije imao predbračni ugovor kad se oženio Heather Mills, ali ga je zato 1998. rastava od nje stajala oko 50 milijuna dolara. Iako nemate toliko novca, imajte na umu kako predbračni ugovori nisu samo za bogate i poznate. Sve više ljudi, bez obzira na to koliko zarađuju, želi zaštititi svoj teško zarađeni novac. Iako se beskrajno volite, s obzirom na to koliko brakova završava rastavom, pobrinite se da vaša imovina, ma kolika bila, ipak ostane samo vaša. Tako će rastava manje boljeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Isprobajte recepte s Asian street food festivala: Pad Thai, mango sticky rice i ukusni vege ramen
OKUSI ISTOKA

Isprobajte recepte s Asian street food festivala: Pad Thai, mango sticky rice i ukusni vege ramen

Isprobali smo jela sa svake kućice, a neka od njih su nam se posebno svidjela. Primjerice, s kućice Asian Burger isprobali smo Shiitake Umami burger, koji je presočan i okusi su dobro iskombinirani