Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Pet kolega iz najgore noćne more postoje na svakom poslu

Pet kolega iz najgore noćne more postoje na svakom poslu
1

Upomoć, s njima ne želim raditi! Oni nisu timski nego solo igrači, a iz svega se izvuku nekažnjeno, bilo da se provlače na račun stare slave ili uz samopromociju

VIDEO

Uz dobre timske kolege zadovoljstvo je raditi, no ako se u timu nađu solo igrači poput lijenčine, samopromotora, zvijezde, zaposlenika koji živi od stare slave ili kolege koji mrzi šefove, rad na projektima može postati pravo mučenje. Oni usporavaju rad, “ubijaju” zabavu, guše kreativnost i gube povjerenje kolega, a uz to redovito podcjenjuju svaku iskrenu i poticajnu debatu koja pospješuje suradnju u timu.

No nekim čudom sve to ne utječe na njihovu karijeru, ne odražava se na njihovu plaću, ali istodobno zbog njih svi ostali djeluju nesposobno i neorganizirano.

Mrzitelji stalno negoduju

Neki mrzitelji šefova smatraju da je njihov prezir razumna reakcija prema nesposobnim šefovima, a drugi se odupiru naređenjima iz osobnih razloga. Neslaganje pokazuju čestim kolutanjem očima, ali i izravnim suprotstavljanjem. Od njih se poželjno izolirati te odbiti slušati njihove neprestane pritužbe protiv šefova.

Samopromotori ‘ruše’ kolege kako bi uspjeli

Jedan od disfunkcionalnih kolega je i samopromotor, koji u svakom timskom zadatku vidi priliku za napredak. No u potrazi za uspjehom često sabotira kolege. Žestoko ih kritizira, a kad im se netko usudi suprotstaviti, optuže ga za rivalstvo. Uvijek misle da su u pravu i često ih se hvali više nego što zasluže, no zbog takvog ponašanja izgube povjerenje kolega.

Bivše zvijezde provlače se zbog starih uspjeha

Zaposlenici koji se provlače zapravo su bivše zvijezde koje žive od stare slave, pa potkopavaju tim svojom ravnodušnošću jer misle da su se već dokazali. Ostali zaposlenici obavljaju većinu posla, a oni svejedno pokupe zasluge. Umjesto da se kolege stalno žale zbog nepravde, najbolje ih je prihvatiti kakvi jesu i pokušati naučiti nešto od njih.

Lijenčine samo traže sažaljenje

Tu su i oni koji uvijek imaju izgovor za nerad, poput računalo im se pokvarilo ili smisle priče koje izazivaju sažaljenje kolega, a sve kako bi izbjegli odgovornost. Od takvih kolega najbolje se maknuti te im ne pomagati, čak i ako vam obećavaju da je to zadnji put.

Zvijezde vole nametati svoje ideje drugima

Zvijezde su jako sposobni zaposlenici, no neki misle da su nedodirljivi i bolji od ostalih pa nameću svoje ideje i ismijavaju svakoga tko se ne slaže s njima. Prihvatite ono što rade dobro, a ignorirajte sve loše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode