Sanjarenje o plaži snizit će sveprisutni stres na poslu | 24sata
Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Sanjarenje o plaži snizit će sveprisutni stres na poslu

Sanjarenje o plaži snizit će sveprisutni stres na poslu
3

Vizualizacija relaksirajućih mjesta opustit će tijelo i tako sniziti stres, koji, ako se učestalo proživljava, smanjuje otpornost organizma na razne bolesti

VIDEO

Svaka promjena, bilo dobra ili loša stvara stres, a što je intenzivnija utjecaj na tijelo je veći. Američki stručnjaci su istražili i izračunali koji događaji u životu izazivaju najveći stres, napravili listu i svaki označili Jedinicom životne promjene. Prema listi, najviše jedinica ima smrt supružnika ili djeteta, potom smrt roditelja, a otkaz je na trećem mjestu. Smrt brata ili sestre je na četvrtom mjestu, slijedi razvod, trudnoća, pa smanjena plaća, podizanje kredita i demotivacija na poslu. Od devet najvećih uzročnika stresa, četiri su vezana za posao.
Da im je posao ekstremno stresan smatra i 40 posto zaposlenika, pokazala je studija američkog Nacionalnog institutu za radnu sigurnost i zdravlje, a za 25 posto posao je glavni izvor stresa u životu. Dugotrajan stres može potaknuti visoki krvni tlak, srčane bolesti, alergije, astmu, psorijazu i ekceme.
Zato je nužno shvatiti koje situacije i reakcije uzrokuju stres i tada se primorati na "samosmirenje". Opuštanje će usporiti tijelo i sniziti broj otkucaja srca te  sniziti tlak. Već sama šetnja pomoći će da se opustite, no ne primijetite li napredak pokušajte s relaksacijskim tehnikama. Možete se odlučiti na satove joge, koje brojni stručnjaci preporučaju za opuštanje ili možete meditirati sami doma. Zatvorite se u sobu i ugasite mobitele.
Možete ponavljati riječi ili sugestivne rečenice koje vas opuštaju ili zamislite mirno mjesto. Pri tome pokušajte vizualizirati što više osjeta, uključujući vid, zvuk, miris i osjet. Zamišljate li plažu pokušajte zamisliti miris borova i šum valova. Ponavljajte tu vježbu kad god osjetite da ste napeti.

NOVIM ZADACIMA RECITE "NE" I IZBJEGNITE STRES: Kako bi smanjili stres na poslu, iznova postavite prioritete vezane za zadatke i ciljeve. Ne preskačite obroke i potpuno izbacite fast food. Ako ste pretrpani poslom, obavezno odbijte nove zadatke.

NAJSTRESNIJA ZANIMANJA
1) Predsjednik
2) Vatrogasac
3) Izvršni direktor
4) Vozač trkaćih automobila
5) Taksist
6) Kirurg
7) Astronaut
8) Policajac
9) Ragbijaš
10) Kontrolor leta

NAJMANJE STRESNA ZANIMANJA
1) Šumar
2) Uvezivač knjiga
3) Telef. operater
4) Izrađivač alata
5) Izrađivač tepiha
6) Majstor (popravci)
7) Civilni inženjer
8) Terapeut
9) Znanstvenik
10) Agent prodaje

DELEGIRAJTE POSAO: Možete li, podijelite posao s kolegama. Ne gomilajte na sebe zadatke ako to doista nije nužno.

UOBIČAJENE SITUACIJE GOMILAJU NAPETOST: I svakodnevne situacije poput prometne gužve i redova u dućanu su izvor stresa. Doživljavamo li ih svaki dan i te obične situacije mogu nas gurnuti preko ruba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera
SLOVA GOVORE O VAMA

Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera

Neki su temperamentni, neki neorganizirani ili distancirani; ime koje vam je dano rođenjem otkriva više o vama nego što biste mislili, a u značaj imena vjerovali su još od drevnih vremena

Rat za imovinu Žuži Jelinek još traje: Brat Ivan se upisao na stan pa traži od sestre 124.700€
DANAS BI SLAVILA 104. ROĐENDAN

Rat za imovinu Žuži Jelinek još traje: Brat Ivan se upisao na stan pa traži od sestre 124.700€

Plus+ Prošlo je osam godina od smrti dizajnerice Žuži Jelinek, bitka za milijunsku imovinu poprima novi obrat
Poljud trese groznica najvećeg transfera u povijesti HNL-a! Evo kad bi Rakitić trebao stići u Split
STIŽE RAKETA

Poljud trese groznica najvećeg transfera u povijesti HNL-a! Evo kad bi Rakitić trebao stići u Split

Plus+ Potpisat će na dvije godine i mogao bi zaigrati već idući tjedan. Kao dječak navijao je za Dinamo, kasnije se zaljubio u Split i Hajduk. Igrat će zadnjeg veznog u paru s Krovinovićem, za 600.000 eura godišnje