Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Trgnite se i riskirajte: Razbijači rutine lakše napreduju u poslu

Izađite iz okvira: Uspješni ljudi ne ‘čuče’ u zoni udobnosti nego testiraju svoje granice, suočavaju se sa strahovima i riskiraju - sve u ime napretka i uspjeha

Fotolia
Foto: Fotolia
5 komentara

Ako ste pod stresom, dosadno vam je, zavidni ste, nervozni zbog situacije u kojoj se nalazite i za sve imate izgovor te ne napredujete, znači da vas vaša zona udobnosti koči.

Kako biste izašli iz nje, prihvatite da ne morate biti savršeni. Riješite se pravila koja ste si nametnuli kako bi vas drugi prihvatili. Napravite nešto otkačeno da se opustite i pripremite popis svega čega se bojite, pa se postupno suočavajte sa strahovima. Počnite od manjih fobija, a s vremenom ćete ih se sve lakše rješavati. Želite li nešto napraviti već dugo, no nikako da se pomaknete s mrtve točke, pronađite partnera ili prijateljicu s kojom ćete se upustiti u pothvat. Tako ćete proširiti zonu udobnosti, ali se i upustiti u pustolovinu. 

Trgnite se i malo riskirajte

Vaša zona udobnosti drži vas u predvidivom prostoru, “zaglavljene” na mjestu. Pustite očekivanja i prihvatite rezultate svojih djela. Razumno riskirajte s nečim što vam nije žao izgubiti. Ako i nešto izgubite, naučit ćete kako biti uspješniji drugi put.

Družite se s drukčijim kolegama

Prijatelji i kolege obično se biraju prema zajedničkim interesima. Za promjenu pronađite nekog tko je otkačeniji od vas. Birajući društvo takvih ljudi, izvući ćete pustolova u sebi. Budite otvoreni te promatrajte dobre strane toga što ste odvažniji. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message