Obavijesti

Show

Komentari 9

Bio je nesretan u braku, pričali da je gay, napali ga u protestu

Bio je nesretan u braku, pričali da je gay, napali ga u protestu
18

Charlesa se često opisuje kao neosjetljivog, bahatog i razmaženog, a bio je i u središtu skandala zbog brojnih optužbi. Piće na evente nosi u posebnoj boci, umjesto ručka jede sendvič i nije se udebljao 30 godina

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Potvrdili su: Princ Charles (71) pozitivan je na korona virus...
 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

01:25

Princ Charles (71) testirao se na korona virus i pozitivan je, javljaju strani mediji. 

On je prijestolonasljednik s najduljim stažem u britanskoj povijesti, a njegova titula je Njegovo Visočanstvo princ Charles Filip Artur George, velški princ, KG, KT, GCB, OM, AK, QSO, PC, ADC, grof od Chestera, vojvoda od Cornwalla, Rothesaya, grof od Carricka, barun od Renfrewa, lord od Islesa te princ i veliki upravitelj Škotske. 

THE CANADIAN PRESS 2019-06-05

Najstariji sin kraljice Elizabete II. i njenog supruga princa Phillipa, princ Charles, u trenutku rođenja nije bio kraljević. Bio je sin kćeri kralja Georgea VI., a pošto kralj nije imao svojih sinova, omogućio je pravo na titule kraljevića izdavanjem kraljevskog patenta. Kad je kralj George umro 1952. godine krunu je naslijedila upravo Charlesova majka. Charles je titulu princa od Walesa dobio 26. srpnja 1958. godine., a formalno je ista stvar potvrđena 1969. godine. 

Crop Trust charity Reception

Od 1964., kad je počeo putovati, bio je u čak 105 zemalja. Kad putuje avionom, nikad ne jede, bez obzira na to koliko traje let. Zbog problema s leđima svugdje nosi omiljeni zlatnocrveni jastučić na kojemu sjedi, a nikamo ne ide bez čačkalice koju su samo za njega izradili od posrebrene dikobrazove bodlje.

Princ Charles napisao je desetak knjiga. Lud je za glazbom Leonarda Cohena i Mozarta. Odbio je gostujuću ulogu u znanstveno-fantastičnoj seriji 'Doctor Who', iako od 15. godine nije propustio nijednu epizodu. Jedini glumački debi imao je u seriji 'Coronation Street'. U epizodi kojom se slavila 40. godišnjica serije glumio je sebe. 

Crop Trust charity Reception

Charles je bio odličan učenik. Upisao je i tečaj arapskog jezika kako bi se, kad piše prijateljima iz arapskih zemalja, mogao potpisati njihovim pismom. Princ vjeruje da je Drakulin potomak pa je kupio imanje u Transilvaniji u Rumunjskoj i financijski podupire njihove kulturne udruge. Charles je prvo alkoholno piće probao sa samo 14 godina. 

- Prolaznici su me prepoznali i počeli proganjati. Nisam znao kamo bih pobjegao pa sam uletio u kafić. Naručio sam šeri brendi, ali ga nisam popio. Svejedno su svi brujili o tome jer me je vidio novinar - prisjetio se princ Charles. 

Danas pije omiljeni džin martini, ali samo ako ga priprema njegov batler, koji mu također stavlja pastu na četkicu za zube. Piće na evente inače nosi u posebnoj boci i sam ga pretače u čašu. Charles umjesto ručka jede sendvič ili popije sok od naranče, a omiljeno jelo mu je velška voćna torta koja se servirala na njegovu vjenčanju s Camillom.  

Princ se već 30 godina nije udebljao pa još stane u istu garderobu. Svu odjeću peru mu na ruke. Charles ima i 50 pari ručno rađenih kožnatih cipela koje stoje najmanje 7300 kuna. Još čuva omiljeni par koji je kupio prije 45 godina. 

Engleski prijestolonasljednik je veliki ekolog pa još vozi 50 godine stari Aston Martin koji mu je darovala majka. Auto umjesto na benzin ide na biogorivo koje se radi od destilirana vina. 

Pixsell

Njegov ljubavni život godinama je puni svjetske naslovnice, a život mu je obilježila princeza Walesa, Lady Di. Dvanaest godina mlađu Dianu princ Charles zaprosio je u siječnju 1981. na privatnoj večeri u Buckinghamskoj palači. Mislio je da će joj trebati vremena da razmisli, ali odmah je pristala. Diana je govorila: 'Dok imam Charlesa kraj sebe, ne mogu pogriješiti.'

Nekoliko mjeseci poslije svečano vjenčanje bilo je u katedrali Sv. Pavla u Londonu, a nazočilo mu je oko 2700 uzvanika. Vjenčanje su prenosile 74 televizijske kuće iz cijelog svijeta. Procijenjena gledanost bila je oko 750 milijuna. Diana je od nervoze pri izricanju zavjeta zamijenila Charlesova imena pa ga je umjesto Charles Phillip nazvala Phillip Charles. Vjenčanicu joj je kreirao mladi dizajnerski duo, David and Elizabeth Emmanuel. Na vjenčanici je bilo utkano više od 10.000 bisera. Prvu bračnu noć princ Charles i princeza Diana proveli su u dvorcu pokojnog lorda Mountbattena u Broadlansu.

PRINCE CHARLES AND LADY DIANA SPENCER ENGAGEMENT

Charlesova majka, kraljica Elizabeta II, nikad nije sasvim prihvatila Dianu. Lady se osjećala sputana pravilima i uštogljenom kraljicom. Uvijek su držale distancu. Elizabeta II smatrala je da je Diana neposlušna. Kraljica je navodno nakon Williamova rođenja odlučila da je vrijeme za rastavu. Godine 1995. poslala je pismo Charlesu i naredila da se rastavi od Diane.

Iako se u početku sve činilo idilično, ubrzo su krenuli medijski natpisi o nevjeri Charlesa koji navodno nikada nije prekinuo vezu sa svojom prvom ljubavi Camillom Parker Bowles. Navodno je i Diana bila nevjerna princu Charlesu pa se tako pisalo o njezinoj aferi s instruktorom jahanja i vezi s ragbijašem Willom Charlingom. Nakon što je Charles 1995. javno priznao da još voli Camillu, majka mu je naredila da se rastavi od Diane. Službeno su se rastali 29. studenog 1996. godine, a princ je navodno 14 godina posjećivao psihijatra. Godinu dana nakon razvoda, Diana je poginula u prometnoj nesreći u Parizu. Nakon tog tragičnog događaja nastale su brojne teorije zavjere o tome tko je skrivio smrt voljene princeze. 

REUTERS

U veljači 2005. godine objavljeno je da će Charles oženiti Camillu Parker-Bowles 8. travnja u dvorcu Windsor te da će ceremonija biti građanskog tipa. Lokacija je kasnije promijenjena zbog bojazni da bi dvorac Windsor zbog civilnog vjenčanja princa od Walesa mogao biti otvoren ostalim građanima za vjenčanja zbog čega je izabran Guidhall. No, 4. travnja vjenčanje je odgođeno za 9. travnja kako bi princ od Walesa mogao prisustvovati pokopu pape Ivana Pavla II. Nakon vjenčanja objavljeno je da Camilla, iako joj je to zakonski omogućeno, neće koristiti titulu princeze od Walesa, jer se ta titula još uvijek vezala uz Dianino ime. Camilla neće koristiti ni titulu kraljice ako Charles postane kralj, već da će biti oslovljavana kao princeza-pratilja.

Problem prije sklapanja njihovog braka predstavljala je Camillina rastava i to zato što je njen bivši suprug bio živ. Naime, Engleska Crkva nije priznavala rastavu te je u njenim očima Camilla još uvijek bila u braku s prvim mužem. 

Charlesa se često opisuje kao neosjetljivog, bahatog i razmaženog, a bio je i u središtu skandala zbog brojnih optužbi. Prije desetak godina Tabloid Globe pisao je kako je princ navodno 30 godina uspješno čuvao tajnu. Časopis je na naslovnici objavio priču da je britanski prijestolonasljednik gay te da je do sad imao tri ljubavnika. Prema tekstu u časopisu, u kojem je navedeno da je priču potvrdio pouzdani izvor blizak kraljevskom dvoru, oba Charlesova braka su samo paravan jer on zapravo voli muškarce. 

Globe

No, to nisu jedina 'šuškanja' kada je riječ o princu Charlesu. Kanađanka Janet godinama je tvrdila kako joj je dotični napravio sina. Ona je upoznala Charlesa 1975. u britanskom konzulatu u Montrealu, gdje je radila cijelo vrijeme, a Charlesa je navodno očarala svojom dugom plavom kosom i atraktivnim izgledom. Nakon njegovog povratka u Britaniju, svakodnevno ju je bombardirao ljubavnim pismima. Sama afera je započela sljedeće godine, kad je Charles otišao u Montreal na Olimpijske igre 1976., te je često odlazio 'na zadatke' u Sandringham i Balmoral, gdje su se također nalazili. Kraljicu je razbjesnilo saznanje da i Janet odsjeda tamo.

Blizak prijatelj Janet otkrio je Globeu kako stvar nikad neće biti riješena dok princ Charles ne pristane na test očinstva, no da o svemu dovoljno govori činjenica kako je Janetin sin "pljunuta kopija princa Williama" te bi svatko, da ga vidi, zaključio kako su braća. 

Pixsell

Iako uz sebe uvijek ima brojne zaštitare i gotovo mu se nemoguće približiti. Prije desetak godina, tijekom jednog protesta napadnut je i automobil u kojem su bili princ Charles i njegova supruga Camila. Par je prošao neozlijeđeno, ali je tada princ tražio dodatno osiguranje. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Potvrdili su: Princ Charles (71) pozitivan je na korona virus...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin