Obavijesti

Show

Komentari 7

Braco Cigan: 'Stankec nas čeka gore sa Ševom i Malnarom....'

Braco Cigan: 'Stankec nas čeka gore sa Ševom i Malnarom....'
18

DUGO SE BORIO S BOLEŠĆU Stankec je od početka emitiranja bio član legendarne ‘Noćne more’ Željka Malnara. Prijatelji ga pamte kao dobričinu koja je uvijek pomagala...

VIDEO

Zovu me ‘gore’ Željko, Ševa i sad Stankec, tužnim je glasom rekao Sead Hasanović (65), poznatiji kao Braco Cigan. Stanislav Hrenović, poznatiji kao Stankec iz 'Noćne more', preminuo je u nedjelju u 68. godini nakon teške bolesti, potvrdili su nam njegovi bliski prijatelji.

Dugo bolovao: Umro Stankec iz Malnarova showa 'Noćna mora'
Dugo bolovao: Umro Stankec iz Malnarova showa 'Noćna mora'

Sjedio je u svojoj Udruzi Roma u kafiću sa suprugom Vesnom, okružen slikama kolega iz 'Noćne more', a s laptopa je puštao najbolje Stankecove epizode. Najdraža mu je ona kad je Stankec pjevao. Kaže da je bio nekoliko puta u bolnici zbog problema sa zdravljem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upoznali su se prije 18 godina u 'Noćnoj mori', koja je svima obilježila život. Zbližili su se odmah, vrlo brzo postali su i kućni prijatelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:29

- Mi smo tamo bili kao obitelj. Zajedno smo jeli, pili, svađali se i mirili. Stankec je uz Ševu bio stup ‘Noćne more’. Imali smo dobrog i strogog tatu Želka - prisjeća se Braco Cigan.

Za Stankeca kaže da je bio fakin, 'iako je iz Gornjeg Vrapča', i da je jako volio žene. Bio je vrstan kontrabasist i prije rata je svirao na svadbama i u gostionicama. 

TEŠKO JE ŽIVIO OD MIROVINE

- Teško je živio, djeca su mu pomagala. Volio je tu svoju šumu i volio je odlaziti u lov. Nikad neću zaboraviti kako su nas krasno ugostili za jedan Božić. Žao mi je što je i on otišao. Bio je čestit i pošten čovjek, kao i njegova obitelj - rekao je Braco Cigan. Sa suzom u oku objašnjavao je kako se Stankec dugo borio s bolešću. U 'Noćnoj mori' bio je najbolji sa Stankecom, Ševom i, kako on uvijek kaže, Želkom.

malnar

- Stankec, pozdravi mi ovu dvojicu i popijte nešto - dodao je Hasanović. Kaže da ih je sve na okupu držao Malnar, bez kojeg nitko od njih ne bi bio poznat, a i puno teže bi živio jer im je Malnar financijski pomagao. Kad je on umro, sve se promijenilo, ali on, kao i Ševa, te sad Stankec, ne izlaze Braci iz glave, sjećanja na prijatelje neće nestati.

'Nitko nije toliko učio Hrvate demokraciji i snošljivosti...'
'Nitko nije toliko učio Hrvate demokraciji i snošljivosti...'

- Predložio sam u Gradu da ulicu I. Stara Peščenica preimenuju u Ulicu Željka Malnara. Bio je genijalac, ali prije svega dobričina koja je svima voljela pomagati i zaslužio je ulicu u Zagrebu. Nadam se da će taj moj prijedlog proći - završio je Braco Cigan. Svog kolege Stankeca se prisjetila i pjevačica Slađana Petrušić Slađa (34). 

malnar

- Rado se sjetim dok smo svi bili ekipa. Stankec je bio osebujan lik. Dok je čovjek živ, često ga ne primjećuju, a kad umre, tek onda ga svi dižu u visine. To se već dogodilo s Malnarom, a događa se, nažalost, sad sa Stankecom - rekla je ožalošćena Slađa. Ona je sa Stankecom, Lakijem, Jajanom, Bracom, Ševom i, naravno, nikad prežaljenim Željkom Malnarom činila udarnu ekipu showa 'Noćna mora', koji se emitirao od 1992. do 2010. godine.

- Dok je Željko bio živ, on nas je sve držao na okupu, a od kada je umro, svi su otišli svojim putem. Ipak, ne moramo mi biti najbolji prijatelji koji se viđaju svaki dan. Imamo krasan period iza sebe i divne uspomene. Ne vjerujem da će ikad više biti dobro kao onda - priča Slađa, koja Stankeca nije vidjela već godinama. Od Stankeca su se oprostili i njegovi bliski kolege preko društvene mreže.

- Žao mi je objaviti da nas je napustio čovjek, mit, legenda. Za svaki put kad si nas nasmijao do suza, za svaki trenutak koji smo proveli gledajući tvoje šale i zafrkancije na malim ekranima, hvala ti. Počivao u miru - napisao je njegov nećak.

'Noćna mora' na okupu: Cezar, Braco i Slađa ponovno zajedno
'Noćna mora' na okupu: Cezar, Braco i Slađa ponovno zajedno

Sprovod će biti u srijedu u 13 sati na groblju Gornje Vrapče, kod crkve Sv. Barbare, javlja obitelj i dodaje da su svi ljudi dobrodošli. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'