Dalibor Matanić i influencerica Doris Stanković opet idu na sud! | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 22

Dalibor Matanić i influencerica Doris Stanković opet idu na sud!

Dalibor Matanić i influencerica Doris Stanković opet idu na sud!
2

Radi se o tužbi koju je podigla influencerica Doris Stanković, a u kojoj je stajalo da je na društvenim mrežama naveo za Stanković da je 'influencerska spodoba... neuka, šljam, neradnička bagra'

VIDEO

U listopadu 2021. godine počelo je suđenje redatelju Daliboru Mataniću. Tužila ga je Doris Stanković, i to zbog redateljevih komentara nakon što je pročitao da je Doris tražila od restorana u Poreču besplatnu večeru u zamjenu za objavu na društvenoj mreži godinu dana prije. 

Tada je influencerica tražila da se za klevetu redatelja kazni sa 250 dnevnih dohodaka, a za uvredu sa 150.

- Nisam kriv niti za jedno od dva kaznena djela – rekao je tada Matanić u svoju obranu. Četiri mjeseca kasnije mu izrečena nepravomoćna presuda i oslobođen je krivnje. 

Dalibor Matanić na sudu: 'Žao mi je, ali moji komentari nisu bili usmjereni osobno na Doris'
Dalibor Matanić na sudu: 'Žao mi je, ali moji komentari nisu bili usmjereni osobno na Doris'

Međutim, slučaj će se ponovno vratiti na suđenje. Prema rješenju Županijskog suda u Zagrebu od 2. siječnja ove godine, prihvaćena je žalba Doris Stanković. Ukida se prvostupanjska presuda te se predmet vraća prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako sud navodi u obrazloženju, Stanković je u žalbi zatražila da se 'zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede kaznenog zakona' ukine presuda te se predmet ponovno vrati na sud. Njena je žalba prihvaćena. 

U obrazloženju Županijski sud navodi kako prvostupanjski sud nije obrazložio zašto smatra da izjava '...što je pokušala ucjenjivati restoran...' ne predstavlja činjeničnu tvrdnju, već uvredu. Nadalje, u žalbi stoji i kako je 'prvostupanjski sud propustio obrazložiti iz kojih okolnosti zaključuje da je optuženi objavljujući navedeni tekst na svom Facebook profilu postupao u javnom interesu, odnosno da prvostupanjski sud u svojoj presudi ne obrazlaže koji bi to javni interes optuženi imao za objavljivanje navedenog teksta'. 

- Kako prvostupanjska presuda ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama valjalo je na temelju članka 483. stavak 1. ZKP/08 odlučiti kao u izreci ovog rješenja i predmet vratiti na ponovno suđenje - stoji na kraju sudskog rješenja. 

Influencerica na sudu: Matanić mi je rekao da sam neuka, a ja sam redovna studentica...
Influencerica na sudu: Matanić mi je rekao da sam neuka, a ja sam redovna studentica...

Podsjetimo, u tužbi zbog koje je Matanić završio na sudu piše da je 30. kolovoza 2020. godine ničim izazvan, iako se okolnost događaja koji je bio motiv za ono što je napisao nije odnosila na njega, na društvenim mrežama naveo za Stanković da je 'influencerska spodoba... neuka, šljam, neradnička bagra i vrijeđao je zbog pripadnosti društvenoj skupini influenceri'

Na ZagrebDoxu, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, dodijeljene su nagrade

Dan kasnije napisao je ispod statusa komentar: 'Ja sam drugačije odgojen - po meni netko da ubere $100000 mora imati je.... obrazovanje - to što je tako lakše korporacijama - ne čini tu neuku klinku nimalo fora'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu