Obavijesti

Show

Komentari 1

Deset žena nominirano je za Oscara 2022. u neglumačkim kategorijama: Evo tko su one

Deset žena nominirano je za Oscara 2022. u neglumačkim kategorijama: Evo tko su one
4

Nekima od njih ovo nisu prve nominacije, ali većina još uvijek nije osvojila kipić. Njihov rad često prolazi nezapaženo zbog pažnje koja se većinom posvećuje glumcima i muškarcima koji prevladavaju u filmskoj industriji

VIDEO

Osim u ulozi glumice, ove godine našlo se čak deset žena koje su nominirane u neglumačkim kategorijama gdje su se našle u ulozi scenaristice, redateljice, producentice, dizajnerice te scenografkinje. Pogledajte u kojim neglumačkim kategorijama za Oscara 2022. su nominirane žene.

EKSKLUZIVNA SNIMKA: Pogledajte kako je Will Smith ošamario komičara Chrisa Rocka koji mu je uvrijedio ženu

U kategoriji za najbolju snimateljicu nominirana je Ari Wegner, s filmom 'Šape pasje', a do sada je bila radila na nekoliko kratkih filmova od kojih su poznatiji 'Macbeth' i 'Zola', a ove je godine nominirana za snimanje vesterna.

Zatim u kategoriji za najbolju režiju, najbolji film i najbolji adaptirani scenarij nominirana je Jane Campion, također za film 'Šape pasje'. Campion je jedina žena koja je dvaput nominirana za najbolju redateljicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jenny Beavan nominirana je u kategoriji za najbolju kostimografkinju u filmu 'Cruella', a Beavan je dosad bila nominirana za čak 11 Oscara. Poznata je po radu u filmovima 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta', 'Soba s pogledom', 'Sherlock Holmes'. Do sada nije osvojila nijednog Oscara, ali je zato dobila nagradu BAFTA za 'Pobješnjelog Max-a'.

Los Angeles: Jenny Beavan osvojila je Oscara za najbolje dizajnirane kostime

U istoj kategoriji našla se Jacqueline West, s filmom 'Dina', a njen radove vidjeli smo u filmovima 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu', 'Drvo života' i 'Povratnik'. Ovo joj je peta nominacija u ovoj kategoriji.

Los Angeles: Poznati dolaze na premijeru filma Live By Night

U kategoriji za najbolji dokumentarni igrani film nominirana je Jessica Kingdon i ovo joj je prva nominacija, a radi se o filmu 'Ascension'.

Pogledajte koji su sve filmovi i zvijezde nominirani za Oscare
Pogledajte koji su sve filmovi i zvijezde nominirani za Oscare

Pamela Martin, nominirana je u kategoriji za najbolju montažu za film 'Kralj Richard', a iza sebe ima čak 28 uspješnih filmova, a neki od poznatijih su 'Hitchcock', 'Boksač', 'Borba spolova' i 'Mala Miss Amerike'. 

Zatim, u kategoriji za najbolji dizajn produkcije kao dizajner produkcije nominirana je Tamara Deverell, s filmom 'Ulica noćnih mora'.

Dizajnerica Nancy Haigh, već osvojila dva kipića u kategoriji za najbolji dizajn produkcije kao dekorater scenografije, a sada je ponovno nominirana i to za film 'Tragedija Macbetha'. Kipiće je osvojila za filmove 'Bilo jednom u Hollywoodu' i 'Bugsy'. Do sada je bila nominirana još osam puta.

U kategorija za najbolji adaptirani scenarij nominirana je Maggie Gyllenhaal, sestra poznatog glumca Jakea Gyllenhaala, za film 'Mračna kći'. Iza sebe ima scenarije za filmove 'Donnie Darko', 'Vitez tame' te 'Ludo srce'. I na kraju u kategoriji najboljeg filma kao producent nominira je Sara Murphy, s filmom 'Licorice Pizza'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje