Obavijesti

Show

Komentari 0

Duran Duran stižu u Hrvatsku!

Duran Duran stižu u Hrvatsku!
3

Dvije tisuće godina stari amfiteatar u Puli bit će savršena pozornica na kojoj će Duran Duran podsjetiti na bezvremensku kolekciju hitova i prilika čuti novi album 'Danse Macabre'

VIDEO

Duran Duran, britanske rock glazbene ikone, vraćaju se u Hrvatsku na premijerni nastup u pulskoj Areni u utorak 30. srpnja 2024.

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena, svoj povratak tempiraju sedam godina nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata. Novi nastup u Hrvatskoj zakazan je na možda i najljepšem koncertnom prostoru kojeg ovaj dio Europe ima. Dvije tisuće godina stari amfiteatar u Puli bit će savršena pozornica na kojoj će Duran Duran podsjetiti na bezvremensku kolekciju hitova i prilika čuti novi album “Danse Macabre”.

Bend na najnovijem izdanju predstavlja mračnije melodije, nove pjesme, obrade i posebne verzije njihovih klasika. Uz singl “Black Moonlight” i naslovnu “Danse Macabre”, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stonesa, Siouxsie and the Banshees, suradnje s Victoriom De Angelis iz Måneskina, Nileom Rogersom i prijašnjim članovima benda. The Independent ga naziva pravom poslasticom, a The Telegraph piše da je riječ o “jako dobroj zabavi”.

Gitarist Duran Durana prošao je prvi krug liječenja protiv raka i otkrio: 'Asimptomatičan sam'
Gitarist Duran Durana prošao je prvi krug liječenja protiv raka i otkrio: 'Asimptomatičan sam'

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Više od četiri desetljeća duga karijera, 16 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Hollywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame, označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Stradbally: Electric Picnic festival, tre?i dan

Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice, a njihova “A View To A Kill” jedina je tematska pjesma iz filma o Jamesu Bondu koja je dosegnula prvo mjesto US top ljestvice. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, nasljednika “Rio”, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, “Paper Gods”, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

Povezujući generacije fanova i horde obožavatelja Duran Duran puni najveće stadione dok pjesme i dalje čine obavezan repertoar radijskih postaja. Predvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, kao glazbene i modne ikone utjecali su na generacije glazbenika i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova uz verzije primjerice Franz Ferdinanda, Korna i Deftonesa, do Courtney Love ili sampliranju The Notorious B.I.G.-a.

Gitaristu Duran Durana život su produljili za pet godina: 'Dali su mi inovativni lijek protiv raka'
Gitaristu Duran Durana život su produljili za pet godina: 'Dali su mi inovativni lijek protiv raka'

Više od četiri desetljeća od početnog ukazanja na glazbenoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Pula će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”.

Nastup u pulskoj Areni bit će kruna izuzetno koncertno aktivnog razdoblja za Duran Duran, uključujući i rasprodane koncerte u arenama o UK-u, Irskoj, Kanadi i sjevernoj Americi, poput onog na Madison Square Gardenu u New Yorku. The Telegraph je live nastupe opisao kao dekadentne i bombastične, The Times bendu daje kraljevski status, a Clash kaže da je “riječ o prvoklasnoj izvedbi” dok The Spectator piše da su Duran Duran “nacionalno blago”.

Duran Duran nakon 30 godina snima novi album, a svirat će i gitarist koji boluje od raka
Duran Duran nakon 30 godina snima novi album, a svirat će i gitarist koji boluje od raka

Domaća publika, kao i ona iz cijele regije, imat će ih prilike vidjeti na velikom ljetnom open air spektaklu 30. srpnja u pulskoj Areni.

Ulaznice za pulski nastup u prodaju kreću u petak 2. veljače u 10:00 sati. Early bird cijene za parter stajanje su 87 eura, za tribinu sjedenje 119 eura i travu gore stajanje 68 eura.

POGLEDAJTE ZAŠTO MATIJA VUICA NE ŽELI NOSITI RECIKLIRANU PLASTIKU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.