Show

Komentari 31

Džej financirao dom u kojem je odrastao: 'Htio je djeci pružiti djetinjstvo kakvo on nije imao'

Džej financirao dom u kojem je odrastao: 'Htio je djeci pružiti djetinjstvo kakvo on nije imao'

Džejeva želja da pomogne i uljepša život djeci koja su u domu bila je toliko jaka da je često odustajao od vlastitih planova i velikih projekata. Pomagao je djeci i opremao je dom...

Džej Ramadanovski preminuo je u nedjelju u 57. godini, a danas će ga obitelj i prijatelji ispratiti na posljednji počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Pjevač je imao teško djetinjstvo. S 11 godina bio smješten u jedan beogradski popravni dom. 

- Navečer kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vrijeme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac - ispričao je Džej jednom prilikom.

Upravo zbog svoj djetinjstva, Džej je posljednjih nekoliko godina financijski pomagao i opremao popravni dom u kojemu je odrastao. Želio im je pružiti ljepše djetinjstvo od onoga koje je on imao.

- Otkako se pojavio na sceni, Džej je iskreno govorio o teškom odrastanju i siromaštvu s kojim se borila njegova obitelj. Ipak, na njega je više od siromaštva i bijede utjecao život u popravnom domu u kojem je završio kao tinejdžer. Iako je bio buntovno dijete koje je svakodnevno pravilo probleme, odlazak u dom za njega je bilo vrlo traumatično iskustvo jer se prvi put odvojio od roditelja i sestara - rekao je Džejev prijatelj za Alo.rs

Pjevaču se nikako nije svidjelo što je morao živjeti u domu.

- Jako je patio što je tamo, ali su ga svi u domu izuzetno voljeli od prvog dana. Iako su uvjeti bili loši, zaposleni su se trudili da svako dijete bude sito, čisto i na sigurnom. Zbog toga svega, Džej je odlučio financijski pomagati i djeci i opremanju doma u kojem su bili primorani boraviti - dodaje prijatelj pjevača. 

Napominje kako je Džejeva želja da pomogne i uljepša život djeci koja su u domu bila toliko jaka da je često odustajao od vlastitih planova i velikih projekata.

- Želio je da prostorije doma u kojem je odrastao budu čiste i okrečene, a sobe mladih opremljene bar toliko da svatko ima svoj krevet - govori prijatelj. 

Džej je često prepričavao anegdote iz doma. Tamo je upoznao prijatelje s kojima se družio cijeli život. 

- Bol koju je osjećao kada su ga poslali tamo pretvorila se u želju da uspije i bude netko i nešto. Pod svaku cijenu je htio da njegovi roditelji, posebno majka, budu ponosni na njega. U tome je na kraju i uspio - rekao je prijatelj za kraj. 

Najčitaniji članci