Show

Komentari 5

'Jamieju Foxxu sam hvalio Hrvatsku pa je došao kod nas, pozirao mi je s kćeri na ranču'

'Jamieju Foxxu sam hvalio Hrvatsku pa je došao kod nas, pozirao mi je s kćeri na ranču'

Pred objektivom proslavljenog splitskog fotografa našli su se i slavni glumac Jamie Foxx i njegova kći Corrine. Lazić je imao priliku razgledati luksuzni Jamiev dom, te nam je otkrio da su razgovarali o Hrvatskoj

Među portretima brojnih svjetskih zvijezda koje su pozirale splitskom fotografu Jadranu Laziću našle su se i fotografije oskarovca Jamieja Foxxa (53) i njegove najstarije kćeri Corrine (27).

Njih dvoje su u studenom 2014. godine sudjelovali na elitnom godišnjem debitantskom balu u Parizu. Corinne se ondje uz još 25 mladih žena iz uglednih obitelji 'predstavila društvu' te zaplesala sa slavnim tatom. Prestižni francuski časopis 'Paris Match' je uoči bala angažirao Jadrana da posjeti glumca u njegovom domu i fotografira ga s kćeri.

- Jamie živi na grandioznom ranču u okolici Los Angelesa. Bio je divan, jako profesionalan i prijateljski nastrojen. Dao mi je potpuno odriješene ruke na snimanju te mi dopustio da razgledam svaki kutak imanja. Prvo sam uočio klavir iznad kojeg je visio portret legendarnog glazbenika Raya Charlesa i odlučio ga fotografirati ondje. Naime, Jamie je glumio Charlesa u biografskim filmu 'Ray' i osvojio Oscara  - ispričao nam je Jadran, koji je s Foxxom i Corrine proveo cijeli dan, snimajući ih na različitim lokacijama na ranču. Strpljivo su mu pozirali uz bazen, konje te luksuzne automobile i buggy vozila.

- Na kraju dana smo se popeli na vrh obližnjeg brda i snimili nekoliko fotografija uz zalazak. Foxx se ponekad bavi boksom, pa je glumio da drži vreću za udaranje dok Corrine zamahuje rukom. Oni se odlično slažu, Jamie ju zaista obožava - otkrio nam je fotograf, koji je tom prilikom Jamieju mnogo pričao o Lijepoj našoj.

- Rekao sam mu da je Hrvatska prekrasna zemlja, s predivnom obalom. Hvalio sam mu Hvar i Dubrovnik, koji je zaista i posjetio nekoliko godina kasnije - priča nam Lazić.

Jamie je u Dubrovniku 2017. snimao film 'Robin Hood' te je tom prilikom izjavio kako ga je Hrvatska svojom ljepotom ostavila bez teksta.

Jadran Lazić je ove godine izdao je monografiju, a njegova izložba “Jadran Lazić - 50 godina fotografije” od 5. rujna je otvorena Zagrebu. U Hrvatskom glazbenom zavodu se do 15. rujna mogu razgledati njegove impresivne fotografije.

POGLEDAJTE I KAKO JE JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ RASTURIO DRIFT OKO JURE: