Show

Komentari 4

Meghan i princ Harry zapravo su daleki rođaci? Povezuje ih davni 'rođo' iz 15. stoljeća...

Meghan i princ Harry zapravo su daleki rođaci? Povezuje ih davni 'rođo' iz 15. stoljeća...

Iako je Meghan odrasla u Americi, a princ Harry dio je duge loze engleske kraljevske obitelji, stručnjak kaže da bi mogli biti u rodu. Za to je skicirao i dugo obiteljsko stablo kojim ih povezuje predak iz 15. stoljeća

Princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle navodno veže zajednički predak iz 15. stoljeća, tako barem kaže rodoslovno stablo koje su sastavili britanski novinari.

POGLEDAJTE VIDEO

Meghan i njen suprug princ Harry su daleki rođaci. Jedan istraživač Povijesnog genealoškog društva Nove Engleske došao je do otkrića da je Meghan izravni potomak engleskog kralja Edwarda Trećeg i da su ona i Harry rođaci u 17. koljenu.

On je odgojen u Kensingtonskoj palači i sin je princa od Walesa i unuk kraljice Elizabete II.

Ona je rođena preko 8000 km dalje u Kaliforniji i kći je roditelja koji su radili u filmskoj industriji.

Ipak, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, imaju više možda više zajedničkog nego što se čini.

Istražujući rodoslovno stablo Harryja i Meghan, novinari Daily Maila otkrili da su njih dvoje zapravo daleki rođaci - povezani preko pretka kraljice majke s kraja 15. stoljeća.

Meghanina povezanost s kraljevskom obitelji dolazi od predaka njezinog oca Thomasa Marklea, Emmyjem nagrađenog snimatelja, s majčine strane.

I doista, njihovo genološko podrijetlo može se pratiti sve do Engleza zvanog Ralph Bowes koji je Meghanin predak otprije 15 generacija.

Bio je visoki šerif okruga Durham, čije je obiteljsko sjedište bio dvorac Streatlam s velikim imanjima.

Njegova unuka Bridget Bowes postala je poslušna supruga Johna Husseyja iz Dorkinga u Surreyu.

Njegov unuk Christopher Hussey preselio se u Ameriku 1632. godine, pomažući u osnivanju Nantucketta u Massachusettsu, a to je linija obitelji koja će na kraju dovesti do Meghan.

Imanje Bowes i dvorac Streatlam nastavili su se prenositi od Bridgetina strica kroz niz muških nasljednika.

Nekoliko stoljeća kasnije započinje izravna linija prema Kraljevskoj obitelji i Harryju, kada imanje i dvorac prelaze u ruke sir Georgea Bowesa, inače zastupnika.

Njegova prva supruga umrla je bez djece, ali njegova je druga rodila jedno dijete, kćer - Mary Bowes - koja se 1767. udala za Johna Lyona, 9. grofa od Strathmorea i Kinghornea.

John Lyon svom je imenu dodao prezime Bowes - zbog strogih uvjeta nasljeđivanja dvorca Streatlam i okolnih imanja - i dinastija Bowes-Lyon je stvorena.

Pet generacija kasnije, Elizabeth Bowes-Lyon udala se za vojvodu od Yorka, koji će postati George VI.

S vremenom je Elizabeta postala kraljica majka kad je njezina najstarija kći postala kraljica Elizabeta II 1952. godine.

Najčitaniji članci