Obavijesti

Show

Komentari 7

Naš nagrađivani glumac pjevat će na Dori: Uskoro mi film stiže na Netflix! Zsa Zsa? Ispala je fer

Naš nagrađivani glumac pjevat će na Dori: Uskoro mi film stiže na Netflix! Zsa Zsa? Ispala je fer
6

Prije dvije godine osvojio je Nagradu hrvatskoga glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, a sad se vraća prvoj ljubavi

VIDEO

Među 24 prijavljena kandidata (nekolicine nepoznatih, a većinom poznatih umjetnika) ovogodišnje Dore odjeknulo je ime itekako poznato u glumačkom svijetu. Nagrađivani glumac Eugen Stjepan Višić (27) s pjesmom "tišine'' prvi put stiže na pozornicu Dore.

Kada će biti Dora? HRT objavio datume i gdje će se održati...
Kada će biti Dora? HRT objavio datume i gdje će se održati...

Prije dvije godine osvojio je Nagradu hrvatskoga glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina i glumio u Netflixovu filmu, a sad se vraća prvoj ljubavi.

'Glazba je dio mene'

- Dosad sam u svom radu uspješno komponirao glazbu i glumu. Otkad znam za sebe, glazba je dio mene. No u jednom trenutku mi se javila potreba za drugom vrstom izražavanja, a to sam pronašao u glumi. Sad se vraćam korijenima - govori nam Višić.

Glumac svoje glazbeno ime i ime svoje pjesme namjerno piše malim slovom. Kako kaže, nepoštovanjem (pravopisne) norme u pisanju svog imena i imena pjesme želi pokazati da ne mora sve biti nametljivo i najvažnije, nego može biti opušteno i smirene atmosfere. Za prijavu na Doru kaže da je bila logičan potez nakon ideje koju je dobio za skladbu.

'tišina' govori o nesretnom događaju

- Pitao sam se imam li vremena i fokusa za Doru i sve što je potrebno oko nje. Međutim, reakcije prijatelja rekle su mi da imam dobru pjesmu, koja dira u srca ljudi - kaže nam eugen. Interpretaciju pjesme eugen želi prepustiti slušateljima jer smatra da svatko mora na svoj način doživjeti umjetnost i procijeniti njezinu vrijednost iz vlastite perspektive. Pjesma govori o nesretnom događaju koji je obilježio njegov život.

- Nezahvalno mi je govoriti o samom događaju, ali pjesma je duboka refleksija mog osjećaja i stanja u danom trenutku nakon nemilog događaja. Tekst pjesme napisao sam prije pet godina iz moje unutarnje potrebe da se izrazim nakon događaja koji je meni bio veliki šok i koji je potaknuo te tišine. Najbolje mi se tad činilo pisanje, a isto mi se čini i sad. Volio bih da se publika prepusti trenutku te osjeti glazbu i tekst prema vlastitom razumijevanju jer je upravo to poanta umjetnosti - dodaje eugen.

'Zsa Zsa je fer ispala'

Kreativu i koordinaciju samoga nastupa radi profesionalni tim koji je producirao nastup pjesme ''In Corpore Sano'' pjevačice Konstrakte, trećeplasirane na Euroviziji 2022. godine.

Baby Lasagna: 'Ispovraćao se od treme još nisam, hvala vam!'
Baby Lasagna: 'Ispovraćao se od treme još nisam, hvala vam!'

- Nadam se da će se publici svidjeti moja pjesma i moja priča, a drago mi je da ću im uskoro moći izvesti pjesmu uživo jer živim za pozornicu i publiku - nestrpljiv je eugen.

Pjevačica Zsa Zsa (29) odustala je od natjecanja na ovogodišnjoj Dori te je njezino mjesto otišlo prvoj rezervi, pjevaču Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna.

- Ne poznajem Zsa Zsine razloge, no svakako je bolje, ako istinski ne možeš dati sebe, sačuvati tu pjesmu za neku drugu priliku. Vjerujem da je donijela najbolju odluku za sebe. Svakako je ispala fer i to zaslužuje veliki respekt jer sad priliku za pobjedu ima netko drugi - kaže eugen.

storyeditor/2024-01-08/EUGEN_by_FM_01.jpg

Na Doru se vraćaju i prošlogodišnji pobjednici Let 3 te pjevač Damir Kedžo. Na iskusnije kolege ne gleda kao na konkurenciju.

- Mislim da smo konkurencija sami sebi. Ako budemo najbolja verzija sebe, onda je samo nebo granica - zaključuje pjevač. 

POGLEDAJTE ŠTO GLUMAC ANDRIJA MILOŠEVIĆ KAŽE O SNIMANJU SA SVOJOM ŽENOM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Francuz je prekinuo pjesmu i održao govor o miru, a Baby Lasagna odradio odličnu probu
PRATITE UŽIVO

Francuz je prekinuo pjesmu i održao govor o miru, a Baby Lasagna odradio odličnu probu

Sve je spremno za veliko finale Eurosonga! Ukupno 25 natjecatelja ponovno će izvesti svoje pjesme, naš Baby Lasagna nastupa 23. po redu

Širi se nevjerojatna snimka! Ovo je produkcija Eurosonga na probi dok pjeva Baby Lasagna
SVI PLEŠU

Širi se nevjerojatna snimka! Ovo je produkcija Eurosonga na probi dok pjeva Baby Lasagna

Naš predstavnik nastupa 23. po redu u velikom finalu, kladionice mu predviđaju pobjedu, cijelu Hrvatsku, ali i Europu, zahvatila je prava Lasagna-manija..
Evo koliko zarađuje pobjednik Eurosonga: Iznenadit ćete se...
NEOČEKIVANO

Evo koliko zarađuje pobjednik Eurosonga: Iznenadit ćete se...

Primjerice, srpska pobjednica Marija Šerifović jednom je prilikom otkila da za svoj uspijeh 2007. dobila samo bombonjeru