Obavijesti

Show

Komentari 6

Neki od njih Eurosongu duguju svoj uspjeh, a drugi su pokušali doći do pobjede na staroj slavi

Neki od njih Eurosongu duguju svoj uspjeh, a drugi su pokušali doći do pobjede na staroj slavi

Natjecatelji koji pokušavaju osvojiti naslov najbolje pjesme na natjecanju Eurovizije nisu uvijek nepoznati, ali im prošli hitovi i uspjesi ne garantiraju bodove. Neki, međutim, duguju Eurosongu svoju popularnost i karijere

VIDEO

Mnogi natjecatelji na Eurosongu ubrzo nakon završetka natjecanja budu zaboravljeni. Ipak, tijekom svojih 65. natjecanja, Eurosong je neke glazbenike lansirao među zvijezde svjetskih razmjera. Ima i onih država koje su kao predstavnike izabrale već poznate pjevače, ali im ta taktika nije uvijek pošla za rukom...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maneskin 01:15

Lucia Moniz (44) mnogima je poznatija iz filma 'Zapravo ljubav' nego kao glazbenica. Iako je izgradila uspješnu glumačku karijeru, pa je tako glumila u mnogim filmovima i serijama, Moniz je jednako tako uspješna pjevačica. Iza nje pet je samostalnih albuma, a kad je 1996. godine predstavljala Portugal na Eurosongu, osvojila je 6. mjesto. Iste godine hrvatska predstavnica Maja Blagdan (53) osvojila je 4. mjesto.

POGLEDAJTE NJEZIN NASTUP:

Britanski bend Katarina & the Waves, koji je svjetsku slavu postigao sa singlom 'Walking on Sunshine' 1985. godine, predstavljao je Ujedinjeno Kraljevstvo 1997. godine. Pobijedili su s tada rekordnih 227 bodova.

Albinu u Zigmanovom kostimu nominirali za jednu od najgore odjevenih na cijelom Eurosongu
Albinu u Zigmanovom kostimu nominirali za jednu od najgore odjevenih na cijelom Eurosongu

Smatra se kako je pjesma 'Love Shine a Light' jedna od uspješnijih pobjedničkih pjesama u povijesti natjecanja Eurovizije. Tako je umjesto natjecanja, u 2020. godini emitiran program 'Eurovision: Europe Shine a Light', a dio programa se sastojao od 41 izvedbe pjesme tijekom kojih su se osvjetljavale znamenitosti svake države.

POGLEDAJTE 'LOVE SHINE A LIGHT':

Pjevač Julio Iglesias (77) vrlo je brzo u svojoj karijeri postigao uspjeh, a samo dvije godine nakon objave prvog albuma, predstavljao je Španjolsku na Eurosongu 1970. godine. Njegova pjesma 'Gwendolyne' osvojila je 4. mjesto, a ubrzo nakon toga, njegov singl 'Un Canto A Galicia' zauzeo je prvo mjesto na ljestvicama mnogi europskih država. Iglesias je tijekom svoje karijere prodao više od 100 milijuna ploča. Danas ga mnogi poznaju i kao oca pjevača Enriquea Iglesiasa (46).

POGLEDAJTE IGLESIASOV NASTUP:

Ujedinjeno Kraljevstvo je pokušalo ponoviti svoj uspjeh iz 1997. godine s Bonnie Tyler (69), koja je postala poznata početkom '80-ih kad s pjesmom 'Total Eclipse of the Heart'. Godinu dana je za film 'Footloose' pjevala je 'Holding Out for a Hero', koja je ponovnu popularnost legendarnih proporcija doživjela zbog filma 'Shrek 2'. Nažalost, takve uspjehe nije ostvarila na Eurosongu u Švedskoj 2013. godine. S 23 boda, njezina pjesma 'Believe in Me' završila je na niskom 19. mjestu.

POGLEDAJTE NASTUP IZ ŠVEDSKE:

Očito je da su Englezi ustrajali na formuli poznatih pjevača kao njihovih predstavnika na natjecanju Eurovizije. Samo godinu dana prije nastupa Bonnie Tyler, za Ujedinjeno Kraljevstvo natjecao se Engelbert Humperdinck (85).

Maltu trese Eurosong skandal: Na promociju pjevačice potrošili milijune, policija istražuje slučaj
Maltu trese Eurosong skandal: Na promociju pjevačice potrošili milijune, policija istražuje slučaj

Njegovi raniji uspjesi bile su pjesme 'The Last Waltz' i 'Release Me', koje su bile popularne 1967. godine. Osim što je postavio rekord najstarijeg natjecatelja, svojom pjesmom 'Love Will Set You Free', nije se proslavio i završio predzadnji.

POGLEDAJTE NJEGOV NASTUP:

Jedna od natjecateljica koja je nakon svog eurovizijskog nastupa postigla veliku slavu je pjevačica Celine Dion (53). Mlada Dion je 1988. godine predstavljala Švicarsku s pjesmom 'Ne partez pas sans moi' (Ne idi bez mene), koja je i pobijedila. 20-godišnja pobjednica nakon toga nastavila je raditi na svojem imidžu, kako bi se lakše plasirala na anglofono tržište. Vrlo brzo, u '90-ima, postala je super zvijezda sa svojom pjesmom 'My Heart Will Go On'.

POGLEDAJTE NASTUP CELINE DION:

Sir Cliff Richard (80), čiji je singl 'Move It' iz 1958. godine često nazivan "prvom britanskom rock'n'roll pjesmom", treći je najprodavaniji glazbenik u Ujedinjenom Kraljevstvu ikada. Kao britanska verzija Elvisa Presleya, bilo je logično da predstavlja Ujedinjeno Kraljevstvo na Eurosongu. Godine 1968. natjecao se s pjesmom 'Congratulations' i osvojio drugo mjesto, a njegov drugi pokušaj 1973. godine 'Power to All Our Friends' bio je na trećem.

POGLEDAJTE NASTUP IZ 1968. GODINE:

Ruske pjevačice Lena Katina (36) i Julia Volkova (36) koje čine pop duo t.A.T.u. bile su hit i prije nego su nastupale na Euroviziji. Ime njihovog benda skraćenica je "ta ljubi tu", iako to nije bilo toliko kontroverzno kao njihov spot za pjesmu 'All the Things She Said', koji je objavljen krajem 2002. godine. Godinu dana kasnije, predstavljale su Rusiju s pjesmom 'Ne ver', ne boysia' (Ne vjeruj, ne boj se) s kojom su osvojile treće mjesto. Rusija je kasnije tvrdila da su ih problemi s glasanjem u Irskoj koštali pobjede.

POGLEDAJTE NJIHOV NASTUP:

Ujedinjeno Kraljevstvo je kao svoju predstavnicu za natjecanje na domaćem tlu izabrala pjevačicu i zvijezdu iz mjuzikla 'Briljantin' Oliviju Newton-John (72). Newton-John nije bila oduševljena pjesmom 'Long Live Love', koju je izabrala britanska javnost. Od mogući 6 pjesama za Eurosong, njezin favorit bila je pjesma 'Angel Eyes'. Međutim, ostvarila je dobar uspjeh i osvojila 4. mjesto.

POGLEDAJTE 'LONG LIVE LOVE':

Najpoznatiji natjecatelji s Eurovizije je, naravno, grupa ABBA. Njima je nastup i pobjeda na Eurosongu bila odskočna daska do svjetske slave. Pobijedili su s pjesmom 'Waterloo' 1974. godine, a nakon toga postali su jedan od najuspješnijih i najprodavanijih bendova u povijesti. Prema njihovim hit pjesmama također je nastao mjuzikl 'Mamma Mia!', koji se izvodi na daskama koje život znače diljem svijeta već više od 20 godina, a pretvoren je i u dva uspješna filma istog imena.

POGLEDAJTE ABBINU IZVEDBU 1974.:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao