Show

Komentari 10

Nikad viđena Mišina fotka: Laziću su pozirali brojni slavni

Nikad viđena Mišina fotka: Laziću su pozirali brojni slavni

Glazbena legenda Laziću je pozirala u backstageu na Splitskom festivalu 1971. pripremajući se za nastup. Mišo Kovač je te godine pobijedio na festivalu s pjesmom “Proplakat će zora”, s kojom je osvojio prve nagrade

Proslavljeni splitski fotograf s losanđeleskom adresom u četvrtak, 1. srpnja u Muzeju grada Šibenika imat će izložbu svojih fotografija i nastavlja promociju svoje fotomonografije “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”.

U njoj se nalaze i fotografije slavnih Šibenčana Mate Miše Kovača i Gorana Višnjića. Glazbena legenda Laziću je pozirala u backstageu na Splitskom festivalu 1971. pripremajući se za nastup.

Mišo Kovač je te godine pobijedio na festivalu s pjesmom “Proplakat će zora”, s kojom je osvojio prve nagrade publike i žirija.

Hollywoodsku zvijezdu, pak, između ostalog, možemo vidjeti u kokpitu aviona akrobatske grupe američke mornarice Blue Angels.

Višnjić je inače desetak puta skočio s Blue Angelsima, a kao mali nije ni sanjao da će postati glumac, nego pilot, jer je oduvijek bio lud za letenjem. “Jadran Lazić je fotografirao jedan od mojih najdražih portreta...

Na snimanju uvijek opušten i vedar, ali isto tako uvijek koncentriran, pun ideja i profesionalan. Ova monografija sadrži ne samo fotografije poznatih, nego i jedan poseban pregled povijesti uhvaćen kroz oko majstora - fotografija koja će vas oduševiti”, napisao je hollywoodski glumac na početku drugog dijela Lazićeve fotomonografije.