Obavijesti

Show

Komentari 6

Ove godine Splićane očekuje do sada najveći Advent u povijesti, na čak osam službenih lokacija

Ove godine Splićane očekuje do sada najveći Advent u povijesti, na čak osam službenih lokacija
5

Ove godine stanovnike Splita očekuje pravi spektakl tijekom Adventa koji započinje u subotu. Nastupat će neki od najpoznatijih hrvatskih izvođača na nekoliko različitih lokacija

VIDEO

Ove subote počinje adventska čarolija u Splitu 'Štorije o' Adventa', s programom kakav još nije viđen u gradu Svetog Duje. Na osam službenih lokacija i velikim broju mikrolokacija, Splićane će ovih blagdana zabavljati nevjerojatna lista vrhunskih izvođača, na nikad većem broju koncerata i drugih scenskih nastupa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

U organizaciji Grada, Splićani će ove godine uživati u više od 700 kvadrata ledene površine, podijeljene na dva klizališta, na Prokurativama i Mertojaku, a ogroman interes splitske i nacionalne javnosti već je izazvao novogodišnji koncert Severine i Vojka V zbog kojeg svi jedva čekaju vjerojatno najatraktivniji doček na Rivi proteklog desetljeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Počele pripreme za Advent: U Zagrebu postavljen okićeni bor, a božićne zvijezde krase ulice
Počele pripreme za Advent: U Zagrebu postavljen okićeni bor, a božićne zvijezde krase ulice

- Ove se godine posebno veselimo adventskom dobu i blagdanima, kada ćemo se napokon moći družiti opuštenije i na način na koji smo navikli. Grad je prepun sadržaja za sve uzraste i vjerujem da će naši građani i posjetitelji uistinu uživati. Nogometna groznica dodatno će privući ljude na javne prostore i podgrijati atmosferu na našim trgovima i ulicama, stoga budimo oprezni i odgovorni jedni prema drugima. Želim svima da im Advent u Splitu bude ispunjen lijepim trenucima, zajedništvom i veseljem - rekao je prvi čovjek Splita, Ivica Puljak.

Direktorica splitske Turističke zajednice, Alijana Vukšić, kaže kako se veseli najljepšem dijelu godine u Splitu.

- Advent su prije svega ljudi, očekujemo veliki broj Splićana i gostiju jer ovogodišnji program zaista višestruko nadmašuje sve viđeno proteklih godina. Mislim kako smo postigli odličnu sinergiju javnog i privatnog sektora u čijim će plodovima uživati svi koji blagdane odluče provesti na ulicama najlipšeg grada na svitu - izjavila je direktorica Vukšić.

Čudesan Ledeni park s pogledom na Zagreb
Čudesan Ledeni park s pogledom na Zagreb

Posebno je istaknula suradnju s Centrom Juraj Bonači na programu 'Božić u srcu Splita' koji je Turistička zajednica sufinancirala i tijekom kojeg će se održati izložbe te predstave, s posebnim obilježavanjem 'Međunarodnog dana osoba s invaliditetom uz pjesmu', 3. prosinca.

Spomenuti koncert Severine i Vojka V koji će na Rivi Splićane uvesti u 2023. godinu bit će tek kulminacija nikada bogatijeg programa. Na Starom placu Advent će krenuti koncertom Nene Belana & Fiumensa, u subotu 3. prosinca, poslije kojih će na 'Starom Hajdukovom' Splićane još rasplesati TBF, Let 3, Urban, Tonči HuljićMadre Badessa band, Marko Tolja, Krijes i mnogi drugi.

Gastro Advent

Na prekrasnim Prokurativama, koje će okovane ledom pružiti nestvarnu kulisu, adventska događanja otvara Marko Pecotić Peco, u petak 25. studenog, a u danima nakon otvaranja uživat ćemo u nastupima Dražena Zečića, Željka Bebeka, Cubisma, Jole, Alena Vitasovića, Vuce, Kuzme i Shaka Zulu, Mjesnog odbora i ostalih, a pripremljen je i bogat program tijekom dana za najmlađe, kao i Fan zona SP Katar 2022, uz gastro kućice najboljih splitskih kuhara.

U Puli kuća Djeda Mraza, a u Zagreb stiže ledeni tobogan
U Puli kuća Djeda Mraza, a u Zagreb stiže ledeni tobogan

Na Mertojaku će fokus biti na dječjem, jutarnjem programu, gdje će uz klizalište koje se otvara krajem sljedećeg tjedna, koncertom Trio gušta, građani svakoga dana moći odmoriti poslije posla uz originalnu gastronomsku ponudu, začinjenu splitskim craft pivima i popodnevnim koncertima te lutkarskim predstavama.

storyeditor/2022-11-24/PXL_271121_90853294.jpg

Poseban ugođaj ove godine biti će po prvi put i na splitskom Šperunu koji su, u projektu jedinstvenom u Europi, prostorno uredili splitski studenti arhitekture, omogućivši tako manifestaciju koja će na najbolji način predstaviti splitski Varoš, njegove gastronomske, ali i kulturološke tajne kojih često nisu svjesni ni 'fetivi' Splićani. Srijedom i subotom će posjetitelje zabavljati DJ i akustična glazba, uz delicije ugostitelja koji su proširili ponudu posebno za Advent, a Turistička zajednica je omogućila i besplatne ture s turističkim vodičima, kako bi posjetiteljima prezentirali bogatu baštinu povijesnog dragulja Splita.

Winter park najveća zabavna zona na zagrebačkom adventu
Winter park najveća zabavna zona na zagrebačkom adventu

O čaroliji Perivoja, kojeg će ovih blagdana krasiti čak tri kilometra svjećica, dvostruko više nego prošle godine, ne treba previše govoriti. Dovoljno je reći kako je program najbogatiji do sada, uz izvođače među kojima se ističu Magazin, Jasmin Stavros i Crvena Jabuka, koji će nastupati pod vjerojatno najljepšom jelkom u gradu.

Split: Crvena jabuka je koncertom na Sustipanu obilježila 35 godina na sceni

Na splitskom Kampusu će biti organizirana Smotra sveučilišta, izložbe i književne večeri, na Rivi će uz sajamsku ponudu i izradu Adventskih vijenaca Udruge obrtnika Split biti organizirana najveća do sada humanitarna akcija splitskog Mosta, 'A di si ti?', gdje će sudjelovati više od 80 organizacija, a ukupnu gastronomsku ponudu Adventa će, uz tradicionalni 'Gastroadvent' Olje Martinić, nadopuniti poznati splitski ugostitelji koji su odlučni napraviti odmak od 'kobasica i kuhanog vina' te Splićanima i njihovim gostima priuštiti delikatese primjerene našoj tradiciji i najbogatijem adventskom programu u povijesti.

Po prvi put, u Split stiže i dječji spektakl Jacquesa Houdeka, koji donosi blagdansku čaroliju koncertom 'Kad si sretan - Najljepše dječje pjesme', na Peškariji će se dijeliti bakalar, u HNK Split će se, uz brojne druge programe, održati i koncert Antonele Malis, u Hrvatskom domu 'Novogodišnji bal', a programa neće nedostajati ni u Foto klubu Split, specijalno uređenom Đardinu te na još bezbroj mikrolokacija!

Druga večer Splitskog festivala posvećena je legendarnoj Terezi Kesoviji
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje